В последния уикенд на месец май се проведоха традиционните Панаирни

...
В последния уикенд на месец май се проведоха традиционните Панаирни
Коментари Харесай

Гулянци пя и танцува в дните от 26 до 28 май

В последния уикенд на месец май се организираха обичайните Панаирни дни – Гулянци. Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков откри празника с думите: „ Вие сте моторът, духът и вдъхновението на тази община и давате смисъл на всичко, което вършим в региона на инфраструктурата, обществената сфера, културата и спорта! “.



Гости на Гулянци в тържествения миг бяха заместник-областният шеф Александър Трайков, кметове на прилежащи общини, ръководители на институции и компании.

Богатата развлекателна стратегия, готова за панаирните дни от Община Гулянци и НЧ „ П. Р. Славейков “ гр. Гулянци стартира с концерт на колективите и изпълнителите при читалището и децата от ДГ „ Незабравка “ и продължи с концерт на дует " ШИК " и празнична заря.



Вторият панаирен ден беше отдаден на националното творчество. На сцената на площад „ Свобода “ се организира обичайният събор, който събра над 200 артисти, танцьори и инструменталисти от община Гулянци и региона. Паралелно, на Спортен комплекс гр. Гулянци Центърът за социална поддръжка и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните организираха занимателни и спортни игри. Състояха се две футболни срещи сред детските и юношеските тимове на Гулянци и Милковица. В рамките на самодейността „ Спорт за всички “ се организира и шампионат по шахмат, който е измежду съпътстващите прояви през цялото време на Панаирните дни. Подобаващ край на наситения с страсти ден постави спектакълът на националния реализатор Божидар Златков, танцьорите от отбор " Мургаш " и огненото шоу на Infernity - Fire Art. Въпреки дъжда, на площада се ви огнено хоро, а актьори и аудитория до късно се забавляваха дружно.

Неделният ден по традиция бе предназначен за най-малките поданици и посетители на Гулянци. В салона на читалището се организира концерт с присъединяване на всички детски градини от общината. Малчуганите пяха, рецитираха и танцуваха, за което бяха наградени с грамоти и дарове от кмета Лъчезар Яков. Последва цветен празник с игри, лакомства и специфичните посетители - аниматорите от " Семейството на Ежко Бежко ". Неделният ден приключи с безвъзмездни кинопрожекции за дребни и огромни.



И в трите дни на панаира жителите и гостите на Гулянци можеха да прегледат изложбата от картини на локалния създател Валери Страхилов Трифонов, подредена в залата на втория етаж в читалището. Залата беше именувана „ 101 дарования “, като част от събитията отдадени на 100 годишнината на НЧ „ П. Р. Славейков 1923 “, а изложбата даде начало на една поредност от представяния на локални надарени хора и гостуващи създатели.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР