“В последните няколко дни се нагледах на многострадални постове от

...
“В последните няколко дни се нагледах на многострадални постове от
Коментари Харесай

Добрев разкри колко милиарди са платени на Путин при управлението на Промяната

“В последните няколко дни се нагледах на многострадални постове от Политическа партия за гибелта на Навални. Затова взех решение, че е време да покажа истината - за кого работят те ”. Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ на изключителна естрада в Народно събрание.

“Намерих данни по тази причина какъв брой съветски нефт е купувала България, на какъв брой пари го е плащала и каква сума е платила страната ни на Путин от февруари 2022г. до декември 2023г. Има и интервали, в които работят служебни кабинети, само че виждаме, че четирите най-големи месечни суми са на първия и втория кабинет на смяната.

Само за месец Политическа партия са платили на Путин 426 168 818 $ и 18 цента за нефт. От май 2022 - 385 млн. са платени на Путин и третата сума е 384 млн. $ още веднъж от Промяната. От 23 февруари до 31 декември 2023 година над 5 милиарда лв.. единствено за 2 година Само за нефт са платени над 10 милиарда на Путин от Промяната, посочи Добрев. " Защо две години не се огледаха в Министерски съвет службите? Кой в Министерски съвет е работил, с цел да може България да заплати повече от 10 милиарда лева за режима на Путин единствено за нефт ", попита още веднъж Делян Добрев= След което разгласи също, че през идващите дни ще даде информация и за купените газ и нуклеарно гориво от Русия.

Добрев разяснява, че тези 10 милиарда не е било нужно да ги даваме на Путин. " Защо Асен Василев отиде и заплаши Европейска комисия, че ще блокира глобите против Русия на цяла Европа, в случай че за България не бъде дадена дерогация. Ако не бяха бранителите на дерогацията - Асен Василев и Денков, то нямаше да дадем толкоз пари на Путин и да финансираме войната в Украйна ", безапелационен е депутатът от ГЕРБ и приключи: " След началото на войната в Украйна България стартира да купува 3,4 пъти повече петрол. След започването на войната 80 млн. барела, преди нея-15 млн. барела. Почти едногодишната борба на ГЕРБ с " Промяната " за това да отпадне дерогацията даде своя резултат и от 1 януари няма нито един барел съветски петрол ", разяснява Добрев.

Той посочи, че не вкарваме нито един барел съветски петрол, само че цените на горивата не са спаднали. " Това значи, че не е имало потребност от тези 10 милиарда да ги даваме на Путин ", добави ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание и депутат от ГЕРБ-СДС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР