В последните години предлагането на здравословни алтернативни на бялата рафинирана

...
В последните години предлагането на здравословни алтернативни на бялата рафинирана
Коментари Харесай

Да заменим ли захарта със стевия

В последните години предлагането на здравословни различни на бялата рафинирана захар е все по-голямо. Сред тях се откроява стевията като един от най-познатите артикули. Но дали и за какво е по-полезна от захарта, учените имат свое мнение.

Успехът на стевията се свързва както с манията от здравословно и естествено хранене, по този начин и с увеличение на случаите на диабет в международен мащаб. Основното й преимущество е, че е 300 пъти по-сладка от захарта, само че съдържа нула калории .

Стевията се създава от растението Stevia rebaudiana, което вирее в Южна Африка. То съдържа веществата стевиол гликозиди, които са подсладители.
 Снимка 496041

Стевията се употребява като сурогат на захарта най-много от диабетиците , тъй като е потвърдено, че подтиква протеин, който е от значително значение за възприемането на усета и взе участие в отделянето на инсулин след хранене. Междувременно, приемът й не покачва равнищата на кръвна захар.

Предпочитана опция е и от хора, които съблюдават нисковъглехидратен режим на хранене. Според СЗО, оптималният позволен дневен банкет на стевия е 12 мг на ден. Въпреки че тя е опция на захарта, разнообразни проучвания демонстрират, че хората, които употребяват питиета със стевия да вземем за пример на закуска, по-късно си наваксват, като ядат повече на обед. Така до известна степен се компенсират нулевите калории в нея.
 Захарта, захарният детокс, по какъв начин да го създадем и какви са изгодите за организма
Захарният детокс, от който всички имаме потребност

Трябва ни единствено воля и резултатите няма да закъснеят

Въпреки че е в пъти по-сладка от захарта, стевията просто няма усет на захар , както и никой различен неин сурогат. Но в случай че сме подготвени на този компромис в името на естествени равнища на кръвната захар, по-малко кариеси и калории, то това е нашата опция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР