В последните години говорим често за укрепването на имунната система.

...
В последните години говорим често за укрепването на имунната система.
Коментари Харесай

Куркума и черен пипер: най-добрите приятели на имунната система

В последните години приказваме постоянно за укрепването на имунната система.

Уви, подсилването на естествения ни “щит” против бактериите и вирусите не може да се случи с магическа пръчка - това е развой, който изисква неизменност и внимание към диетата и метода ни на живот.

Силната имунна система изисква вярно хранене, първокласен сън, прочувствена детоксикация и постоянни извършения.

Когато приказваме за вярно хранене за мощен имунитет, на помощ идват две добре познати в кулинарията източни билки - куркумата и черният пипер.

Куркумата е основна съставна част в съвсем всички индийски предписания. Освен че прибавя цветове и усет към нашите ястия, клинично доказано* повлиява позитивно редица здравословни положения, като инфекции, компроментиран имунитет, възпаления, артрит, неприятно храносмилане, занимателен метаболизъм и даже проблеми с паметта*.

Основната дейна съставна част на куркумата се споделя куркумин - вещество със мощно антиоксидантно деяние.

Куркума и черен пипер: мощна композиция за мощен имунитет

Черният пипер, прочут като Кралят на подправките, е една от най-древните и обичани билки по света. Целите зърна черен пипер са дребни, изсушени плодове на растението.

Активната съставна част на подправката е наречена пиперин и има доста потвърдени изгоди за здравето.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

И куркумата, и пиперът имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства*, което ги прави извънредно потребни за справяне с възпалителни положения и понижаване на отрицателния резултат от свободните радикали.

Уви, структурата на куркумина лимитира опциите ѝ за попиване от организма и понижава позитивния ѝ резултат за здравето.

Добрата вест е, че е, че комбинацията от куркумин и пиперин покачва с цели 20 пъти* позитивните изгоди от жълтата фалшификация за здравето!

Освен в интерес на имунната система, в тези две подправки показват отлични резултати и за поддържане здравето на ставите, клетките на черния дроб, храносмилането, функционалността на жлъчката и не на последно място - благоприятстват здравословното и по-бързо отслабване*.

Куркумата, която използваме при готвене, мъчно може да бъде в оптимални количества и в подобаваща форма, с цел да извлече организмът ни оптимално изгодите от нея.

Данните* сочат, че добавки, като са по-ефективни в поддръжка на здравето и имунитета.

Турмирин съдържа БиоПерин® , който не се съдържа в други артикули, е патентован дестилат от зърна на био черен пипер с високи равнища на пиперин и спомага за оптималното асимилиране на куркумата, счита се, че е 2000 пъти по-ефективен в усвояването на куркумина.

Освен, че има изгоди за общото здраве и мощния имунитет, подкрепя метаболизма и предотвратява натрупването на мазнини, като улеснява тяхното разграждане. Добавката способства за здравето и естествената функционалност на червата, черния дроб и жлъчката, балансира йо-йо резултата на диетите и разрешава да се усещаме леки и енергични. При това без странични резултати.

Хранителната добавка се предлага в аптеките без рецепта и е подобаваща за вегетарианска и веганска диета.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР