В поредица от няколко видеоматериала ви разказваме за живота на

...
В поредица от няколко видеоматериала ви разказваме за живота на
Коментари Харесай

Какво е да си жена технолог в рудник?

В поредност от няколко видеоматериала ви описваме за живота на хора от Челопеч, Златица и Пирдоп, чиято работа е обвързвана с Дънди Прешъс Металс. Днес ще ви срещнем с Десислава, която е измежду дамите, които работят в компанията и ще приказваме за това по какъв начин вложенията в модерни технологии в рудника и обогатителната фабрика разрешават и на дамите равностойно да вземат участие в индустриалния развой, паралелно до мъжете.
Междувременно, може да разгледате и предходните ни материали:
Миньор къща храни - историята на Ивайло Панков
Когато огромният бизнес храни дребния - историята на Чори, чиято компания работи с Дънди
Десислава Събева-Домусчиева - 46г., Златица - технолог преправка руда

" В персонален и фамилен проект компанията ми дава сигурност. Удовлетворена съм от работата, която правя тук и съм задоволена от изискванията, от финансовия аспект, който ми дава сигурност и опция да влагам в разнообразни насоки. "
Така на малко Десислава обобщава какво е да работиш в Дънди Прешъс Металс, компанията, която създава рудник Челопеч.
Тя е от хората, които приказват малко, само че значително и без увъртания. Като технолог по преработката на руда, тя е виновна за координацията на доста хора и процеси в промишленост, в която с цел да оцелееш, би трябвало да си тъкмо подобен - оптимално акуратен и ефикасен.
" На мен ми е забавно и се усещам добре. Но е много предизвикателно ", е отговорът на въпроса, който всеки неосведомен в елементи с този вид промишленост си задава - какво е да си жена в рудник.
Това, което отваря вратите за повече дами, особено в рудник Челопеч, са вложенията в нови технологии, които вършат работата по-сигурна и физически по-лесна. Днес операторите на машини подземен ги ръководят посредством таблети, а всички процеси се наблюдават от оперативния център над земята.
Десислава обаче работи в новия Смарт център на компанията, чиято цел е да следи безусловно всички работни процеси в компанията.
" Смарт центърът е пилотен план. Стартирахме на 25 септември 2018-а година. Той ни дава по-широк взор върху рудника и фабриката. Чрез него тестваме разнообразни сюжети и крайната цел е да реализираме по-добри резултати в предприятието ", споделя Десислава.
Повече за нея и фрагменти от работната ѝ среда може да видите във видеото, което заснехме:
Едно от нещата, с които Дънди Прешъс Металс се гордее най-вече, е размера на вложенията, които прави в локалните общности. Частната профилирана гимназия с чуждоезиково образование „ Челопеч “ е измежду най-големите и устойчиви във времето.
Синът на Десислава е приключил там и от първо лице, тя ни споделя за триумфите на учители и възпитаници:
" Образованието там дава добър старт на младежите. Акцентира се освен върху проучването на британски език, само че върху всички предмети. През последните години в област София, на матурите в 12-и клас учениците от Гимназията се показват на високо равнище и над 80% от тях приключват обучение както в България, по този начин и в чужбина. "
" Моят наследник приключи гимназията в Челопеч и сега е студент. Обучава се на британски език и се усеща сигурен в развиването си напред ", споделя още Деси.
Говорейки за развиване, би трябвало да отбележим, че към този момент освен района на Челопеч работи сполучливо с Дънди, само че и Курмовград. Инвестицията на компанията там докара до признанието за „ Най-добра обществена политика на малко и приблизително дружество “ в миналогодишните награди на Българският конгрес на бизнес водачите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР