В понеделник, 21 ноември, в Брюксел ще се проведе извънредна

...
В понеделник, 21 ноември, в Брюксел ще се проведе извънредна
Коментари Харесай

Брюксел ще е арбитър за регистрационните табели на косовските сърби и Сърбия

В понеделник, 21 ноември, в Брюксел ще се организира изключителна среща на високо равнище по разговора Белград-Прищина, оповестиха от европейската работа за външна активност. Президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Косово Албин Курти са удостоверили присъединяване си.

Посредник ще бъде висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел, подпомаган от специфичния представител на Европейски Съюз по разговора Мирослав Лайчак.

Борел ще стартира с обособени срещи с всеки от водачите, след което ще се организира обща среща.

Фокусът ще бъде подложен върху намирането на решение на актуалната рецесия и избягването на напрежение на място, като акцентът ще бъде подложен върху регистрационните табели на колите и завръщането на косовските сърби в институциите на страната.

В края на септември сърби от Северно Косово блокираха граничния пункт към Сърбия Ярине в двете направления, а членове на специфичната полицейска част на косовската полиция ги прикани да се разпилян. Полицейските елементи претърсваха жителите, тръгнали пешком за Сърбия, защото не могат да минат по различен метод.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР