В петък товарен самолет Боинг (Boeing) 737 направи аварийно кацане

...
В петък товарен самолет Боинг (Boeing) 737 направи аварийно кацане
Коментари Харесай

Товарен самолет "Боинг" с аварийно кацане в океана близо до Хонолулу



В петък товарен аероплан " Боинг " (Boeing) 737 направи спешно кацане край крайбрежията на Хонолулу, откакто водачите оповестиха за проблем с мотора, заяви Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA), съобщи бизнес телевизия CNBC.

От FAA оповестиха, че и двамата водачи са избавени.

Самолетът не е 737 Max - моделът, който беше насилствен партерен по целия свят в продължение на 20 месеца до предишния ноември след две съдбовни произшествия.

" Пилотите оповестиха за проблеми с мотора и се опитваха да се върнат в Хонолулу, когато бяха принудени да приземят самолета във водата “, уточни FAA и добави: " По предварителна информация бреговата защита на Съединени американски щати е избавила и двамата членове на екипажа. FAA и Националният съвет за сигурност на превоза ще проверяват случая ".

FAA заяви, че полет 810 на Transair е направил спешно кацане към 01:30 сутринта локално време в петък.

Фирмата товарен транспортьор на Хавай, която е профилирана в полети за транспорт на товари сред островите, към този момент не разяснява случая.

" Наясно сме с отчетите от Хонолулу, Хавай и следим деликатно обстановката “, показаха от своя страна от " Боинг ". " Ние сме в контакт с Националния съвет за сигурност на превоза в Съединени американски щати и работим за събиране на повече информация. “

Самолетът 737-200 е създаден през 1975 година, съгласно уеб страницата за следене на полета Flightradar24.

Товарните самолети постоянно са на възраст от няколко десетилетия, трансформирайки се за транспорт на товари след години на потребление за транспорт на пасажери.

След новината акциите на Boeing поевтиняха внезапно с над 2,5%, само че с течение на петъчната търговия на Уолстрийт парираха огромна част от първичните загуби и към този момент се търгуват с намаляване от малко под 1%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР