В петък главният прокурор Иван Гешев съобщи пред медиите, че

...
В петък главният прокурор Иван Гешев съобщи пред медиите, че
Коментари Харесай

Антони Тренчев във видеоклип: Здравейте от ареста в Белград

В петък основният прокурор Иван Гешев заяви пред медиите, че притежателите на " Нексо " са пристигнали от Дубай в Белград, а Софийската градска прокуратура е изпратила на управляващите в Сърбия заповедта за техния арест за 72 часа. Гешев загатна, че Тренчев и съдружникът му са в Белград за среща с банкера Цветан Василев. " Аз нямам подозрения с кого ще се виждат ", сподели основният прокурор и позволи, че там може да отидат и други търсени обвинени за дискредитиране на магистрати, визирайки досъдебното произвеждане, което образува Софийска градска прокуратура.

" Мислех да не се занимавам с нелепости. По някаква причина моето местоположение още веднъж стана от общонационален интерес. Здравейте от ареста в Белград, настроението е положително. За следващ път българските институции злоупотребяват с имената на интернационалните институции ", споделя във видеоклипа Тренчев.

" Вместо най-сетне да ни кажат нещо за кюлчетата, за чувалите, за къщите, се занимават кой накъде бил летял, къде бил кацнал, кой с кого ще се среща. Безкрайно несериозно е цялото и изяснява за какво България е в такава тежка интернационална изолираност ", споделя той и добавя, че това са " следствията от груповите нелепости на прокуратурата ни, разнообразни държавни ограни и политическия ни хайлайф ".

Днес е събота, прелестен ден ", споделя още основателят на криптокомпанията и добавя, че той има намерение да го прекара с жена си и детето си. 



От криптокомпанията излязоха с позиция незабавно след думите на основния прокурор.

" Основателите на крипто компанията Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев не попадат нито в лист на Интерпол, нито на Европол, като не са им издавани червени бюлетини и европейска заповед за арест ", споделиха от " Нексо " още в петък във връзка изявлението на основния прокурор.

През януари след акция на прокуратурата четирима от шефовете на компанията се снабдиха с престъпни обвинявания за пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и осъществяване на банкова активност без лиценз в интервала от началото на 2018 година до 12 януари 2023 година на територията на България, Англия, Швейцария и Кайманови острови.

" Нексо " отхвърли всички обвинявания на прокуратурата, а Тренчев съобщи, че ще осъди страната за 1 милиард $ поради дейностите на обвиняването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР