В Перник откриха обновената и санирана сграда на Областната дирекция

...
В Перник откриха обновената и санирана сграда на Областната дирекция
Коментари Харесай

Откриха обновената и санирана сграда на полицията в Перник

В Перник откриха обновената и санирана постройка на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР).

Лентата преряза шефът на институцията старши комисар Милчо Милчов. Обновяването се осъществя по Оперативна стратегия " Региони в напредък " (2014-2020 г.). Общата стойност на плана е 749 173,03 лева От тях 636 797,07 лева са европейско финансиране, а 112 375,96 лева - национално.

Сред осъществените действия са изцяло възобновяване на покрива на постройката и частична замяна на структурата му. Подменени са остарели керемиди, улуци, водосточни тръби и други. Фасадата на зданието е напълно санирана.

Частично сменени са още дограми, порти, радиатори и вентили . Вътре в постройката са инсталирани и нови енергоспестяващи осветителни тела, а на входът ѝ е сложена и рампа за инвалиди. 

Фирмата, направила инженеринга, проектирането, авторския контрол и строителството, е „ НИК Индъстри “ ЕООД от Земен. Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Милчов благодари на кмета на община Перник и цялото управление на администрация за сполучливо осъществения план. 

" Резултатът е забележим за всички. Имаме прелестна постройка, в която ще работят чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи и другите служби, намиращи в нея. Като продължение на това сме планували след това да изградим Център за административни услуги за облекчение на жителите ", сподели Милчов.

Заместник-кметът Стефан Кръстев поздрави управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи за положителното междуинституционално съдействие. " Приключва един знаков план за община Перник за миналия програмен интервал, който е изпълнен в извънредно къси периоди, финансиран по стратегия „ Региони в напредък “.

Благодарение на него се промени освен образът на градската среда в тази централна част на Перник, само че и изискванията за работа на всички чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи и службите, обитаващи постройката ", съобщи Кръстев. Той разяснява, че планът ще бъде в облекчение и на жителите, посещаващи дирекцията.

По-рано в заседателната зала на Община Перник се организира закриваща конференция по плана, на която кметът Станислав Владимиров регистрира, че дейностите са сполучливо осъществени.

Той разяснява, че екипът на плана, дружно със строителите и управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи, са спазили поставените периоди, а постройката е станала по-уютна и функционална.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР