“В обществото ни, може би са единици семействата, които нямат

...
“В обществото ни, може би са единици семействата, които нямат
Коментари Харесай

Цончо Ганев за МФ и хазарта: Все едно овце да влязат в работна група с вълка, за да пазят стадото

“В обществото ни, може би са единици фамилиите, които нямат обиден или потърпевш непосредствен от взаимозависимост към хазарта. Това е нещо, което унищожава орисите, освен на тези, които са подвластен, само че и на техните фамилии, на околните им, на приятелите им. Стига се до там, че тази взаимозависимост разлага морално тези, които страдат от нея и те разпродават имуществото си, потъват в заеми, скапват си фамилиите.

 

В тази връзка, ние от “Възраждане ” доста от дълго време осъзнахме, че би трябвало да се създадат законодателни промени в тази тенденция и към хазарта и неговата реклама би трябвало да има ясно изразено рестриктивно отношение ”, съобщи от парламентарната естрада на Народното събрание, Цончо Ганев.

Той уточни още, че обществото ни е изправено пред един голям проблем, във връзка с нападателната и интензивна реклама на
хазарт, която безусловно извира от съвсем всички медийни източници - без значение дали става въпрос за електронни медии или билборди. Хазартът се е трансформирал във водеща промишленост в България и това оказва своето пагубно въздействие върху всяка част от българското общество.

“Точно заради тези аргументи, внесохме, още преди нова година, Законопроект за преустановяване на опцията да се популяризира
хазарт. 4 месеца този Законопроект не влезе в нито една комисия. 4 месеца водихме диалози и настоявахме този Законопроет да бъде импортиран за разглеждане, да има полемика и спор. Стигна се до там, че трябваше да се възползваме от опцията, която ни дава Правилника и да вкараме точката като наложителна ”, напомни Ганев.

Въпреки нежеланието на ръководещите и за смут на българоезичните американски медии, които съвсем не го отразиха, Законопроектът, импортиран от “Възраждане ” срещна необятен публичен отзив и утвърждение. Това не остана прикрито за ръководещите и като спешна мярка и следващ опит за безразсъден пиар, на гърба на страданието на хората, Министерство на финансите инициира основаването на работна група от специалисти на Министерството, дружно с Асоциацията на хазартните компании. Ганев метафорично уточни, че това е все едно, овцете да провеждат работна група с вълка, по какъв начин да опазят стадото.

Като резултат от всички тези дейности се внася Законопроект с добра концепция и неприятно осъществяване, който няма да промени актуалната обстановка. Това се прави за замазване на очите на хората, посредством половинчатите дейности и без действително и дейно решение на казуса. Прави се и като опит да се неглижира и омаловажи самодейността на “Възраждане ” и всичко, което представителите на най-голямата опозиционна мощ свършиха, във връзка с битката с хазартната взаимозависимост и ограничението на рекламата на
хазартни действия в медиите.

“Спешно вкарване на подобен Законопрокет за спешен пиар и единствено с цел да се регистрира пред обществото, че нещо се прави е възмутително. В тази връзка, ние ще създадем предложение, срокът сред първо и второ четене да бъде 3 дни и призоваваме сглобката, която продължава да ръководи и която заявява, какъв брой основен за обществото е този Законопроект, да свикаме във вторник изключително съвещание с точка единствена, в случай че би трябвало и в сряда да има изключително съвещание, тъй като
хазартът унищожава българското общество, нещо, против което от “Възраждане ” не сме спирали да се борим ”, съобщи от трибуната на Народно събрание Цончо Ганев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР