В новата (ББР) се обмисля идеята хората, които имат право

...
В новата (ББР) се обмисля идеята хората, които имат право
Коментари Харесай

ББР - невероятно капитализирана и в изключително добро финансово състояние

В новата (ББР) се обмисля концепцията хората, които имат право да получат обезщетение при пенсиониране, да могат да употребяват тези средства авансово . Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа доцент доктор Росен Карадимов.

Той посочи, че концепцията, която споделя, е още в доста недодялан тип и се доработва, само че тя има и поддръжката на служебния министър председател Димитър Главчев.

" Представете си, че банката откри пазарни механизми за безлихвени или нисколихвени заеми за тези хора и те могат предплатено да употребяват тези пари, на които имат право като обезщетение " означи министърът и разясни, че това е нещо друго от ипотечен заем.

Той напомни, че финансовите сегменти на ББР са ориентирани към дребния и междинния бизнес.

По негови думи новата тактика ще се опита да " уплътни " двете съществени функционалности на ББР - да подкрепя обществените политики на страната и превъзмогването на районните несъответствия.
 Министерството на нововъведенията и растежа работи по нова тактика за ББР
Министерството на нововъведенията и растежа работи по нова тактика за ББР

Дискутирана бе и ролята на ББР в реализацията на обществени вложения и планове, предпочитани за стопанската система

Карадимов уточни, че банката би трябвало да интевенира с пазарни механизми в обществената инфраструктура, енергетика, опазване на здравето, свързаността - информационна и транспортна.

" Представете си, че банката успее да финансира заемите на държавните лечебни заведения ", даде образец той за обществения резултат, който би могла да има една сходна мярка, изключително за лечебни заведения в провинцията, които имат съществени отговорности и мъчно се разплащат със своите снабдители.

Карадимов означи, че тактиката на ББР се приема в този момент от служебно държавно управление, тъй като остарялата е завършила през 2023 година и актуалният Министерски съвет извършва своите законови функционалности.

ББР е необикновено капитализирана и в извънредно положително финансово положение, посочи той.

По негови думи всички неприятни практики са минало с помощта на дейностите, които е подхванал още с назначението си на поста за ръководител на Надзорния съвет на ББР преди година и половина. Те са свързани с повишението на прозрачността на работата на финансовата институция . Карадимов уточни, че е основал съвет с присъединяване на работодатели, синдикати и общини, които да управляват работата на банката. Включил е " Трансперънси интернешънъл ", които са създали отчет, в който са удостоверили, че подхванатите ограничения са довели до бистрота. И най-после Европейски Съюз се е доверил на ББР в една от значимите си стратегии за подкрепяне на България и нейния бизнес, което съгласно него е още едно доказателство за покачване престиж на институцията.

Министърът разкритикува позицията на свои прародители, които по негови думи са си правили пиар на гърба на ББР, с което са я злепоставяли пред външните кредитори и сътрудници.
 ББР ще отпуска до 2 млн. евро за финансиране на зелени вложения
ББР ще отпуска до 2 млн. евро за финансиране на зелени вложения

Фирмите могат да аплайват за капиталови и оборотни заеми, в това число и за гаранции за положително изпълнение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР