В нощта на Великден - Русия атакува украинските региони Харков

...
В нощта на Великден - Русия атакува украинските региони Харков
Коментари Харесай

Руски атаки в няколко града в Украйна, има убити и ранени

В нощта на Великден - Русия нападна украинските райони Харков и Днепър, както и черноморския пристанищен град Одеса. Съобщава се за убити и ранени хора. По думите на президента Володимир Зеленски съветски изтребител е бил свален над Източна Украйна
Прочетете още
При офанзивата против Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са вреди на друга инфраструктура, къщи и търговски здания, заяви регионалният шеф Олег Синегубов. В Одеса на юг военновъздушните сили обявиха, че противовъздушната защита е свалила всичките 13 атакуващи дрона.

Председателят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер сподели, че падащи парчета са ранили четирима души и са провокирали пожар в офис постройка. Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи.

В обичайното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинската противовъздушна защита е свалила съветски изтребител бомбардировач Су-25 над Донецка област:

" През миналото денонощие съветските терористи са употребявали 8 ракети от разнообразни видове и съвсем 70 управляеми авиационни бомби против пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори точно на Великден не понижава желанието на съветското зло да разрушава. Искам особено да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че смъкна още един съветски Су-25 над Донецка област ".

Агенция Ройтерс прецизира, че в изнесената информация липсват повече елементи, а информацията не е доказана от различен източник. Донецка област е една от четирите елементи на Украйна, които Русия разгласи, че е анексирала.

Володимир Зеленски сподели още, че мирната конференция идващия месец, отдадена на украинската Формула за мир, ще се състои и би трябвало да бъде сполучлива. Форумът, на който хазаин ще бъде Швейцария, е плануван за 15 и 16 юни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР