В нощта на понеделник срещу вторник силите на Украйна съобщиха,

...
В нощта на понеделник срещу вторник силите на Украйна съобщиха,
Коментари Харесай

Киев съобщи за успешни удари в Луганск

В нощта на понеделник против вторник силите на Украйна оповестиха, че са нанесли сполучливи удари по съветски летища и военно съоръжение край градовете Луганск и Бердянск на територия, следена от съветските сили. Ударени са били противников летища и хеликоптери.

От своя страна, съветският представител в региона на Бердянск - Владимир Рогов, съобщи, че ударите не са били сполучливи.Според него, съветската система за противовъздушна защита сполучливо е прихванала украинските ракети. Няма данни за жертви или ранени. Бердянск е пристанищен град в Запорожка област на северния бряг на Азовско море, което е обвързвано с Черно море. От началото на контраофанзивата си през юни Украйна постоянно нанася въздушни удари по следената от Русия територия за да унищожи военно съоръжение и да подкопае военните старания на Москва.

Междувременно, Русия се надява да пробие украинската защита на североизток в региона на Купянск. Украинските сили са съумели да отхвърлен 15 съветски офанзиви от четири направления към стратегическият град Авдеевка през последните 24 часа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР