В неистовия модерен свят понятието уединение“ изглежда има размяна както

...
В неистовия модерен свят понятието уединение“ изглежда има размяна както
Коментари Харесай

Моят уикенд като монах: шотландско духовно уединение

В неистовия съвременен свят понятието „ усамотение “ наподобява има замяна както в никакъв случай до момента. Идеята породи промишленост, чиито способи, обсег и цели са толкоз зле дефинирани, колкото и широкообхватни. Има уединения на гладно в италиански дворци, хималайски йога лагери, възобновяване на здравето на червата в швейцарски спа центрове, тихи уединения във френски крепости и всевъзможни детоксикации, обещаващи всичко - от по-добра кожа до по-дълъг живот.

Неспособен да преодолея възприятието на песимизъм, вземам решение да опитам форма на усамотение, която е надалеч по-стара и толкоз надалеч от духа на времето, колкото е допустимо. Вместо да коства стотици лири на вечер, то ще бъде гратис (с изключение на непринудено дарение) и ще се хоства от общественост, която разказва съществуването си като „ митинг против светското и обществената какофония “.

И по този начин нататък мъглива зимна вечер, след петчасово пътешестване с трен от Единбург (прекарано в разглеждане на последните корпоративни актуализации като част от рабо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР