В неделя вечерта украинските военни са свалили руски самолет за

...
В неделя вечерта украинските военни са свалили руски самолет за
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна изпратиха на дъното на Азовско море рядък руски самолет А-50 и поразиха друг

В неделя вечерта украинските военни са свалили съветски аероплан за ранно предизвестие и ръководство А-50 и аероплан Ил-22 над Азовско море.
Това заяви депутатът от Слугата на народа Юрий Мисягин в своя канал в Telegram, представен от УНИАН.
 
" Около 21:00 часа украински подразделения обстреляха два самолета на съветските въоръжени сили, а точно аероплан A-50 AWACS и бомбардировач Ил-22, които се намираха над Азовско море ", написа той.
 
Според него сваленият Ил-22 се е опитвал да стигне до най-близкото летище и е липсващ от радарите в региона на Керч. Впоследствие представителят на Украинската доброволческа войска " Юг " Сергей Братчук съобщи, че негови източници са записали изгубването на А-50 от радарите в региона на Азовско море и свалянето на Ил-22.
 
" Според предварителните данни информацията е доказана, тъй че чакаме мнения от Военновъздушни сили ", написа Братчук в Telegram.
 

 
Както оповестява РБК-Украйна, базирайки се на източници в Силите за защита, А-50 е бил свален в региона на Кириловка, към 21:10 - 21:15 часа. Той спрял да дава отговор на поръчки на тактическата авиация, след това съветски водач на Су-30 снима пожар и злополука на неидентифициран аероплан.
Ил-22м1, заел дежурство в региона на Стрелково, беше свален край крайбрежията на Азовско море към 21:00 часа. 
 
Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на войната Руската федерация към този момент е изгубила 329 самолета и 324 хеликоптера.
Украинските военни редовно нанасят големи загуби в техника и жива мощ на окупационните съветски войски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР