В неделя от 15:15 часа ще ви даде възможност да

...
В неделя от 15:15 часа ще ви даде възможност да
Коментари Харесай

Седем магически места в Дивия Китай по Viasat Nature

В неделя от 15:15 часа ще ви даде опция да се потопите в един Китай, който не познавате. Не оня - индустриалния. А един див, впечатляващ, малко рисков от време на време и безпределно разнороден Китай.

Най-зеленият ТВ канал от фамилията на Viasat World ще ви срещне с приключенията на Рей Миърс , международно известния английски откривател, който към този момент не един път е показвал диви елементи на света. Този път с най-новото си предаване " Дивият Китай с Рей Миърс " той ще се впусне в седем вълшебен района в голямата страна и ще ни приближи до редки скотски типове като снежния леопард, пандите и чипоносите маймуни.

В извънредно видео изявление за, осъществено със съдействието на Viasat World, Рей Миърс показа:

" Когато отидох там за пръв път, самичък се запитах какво толкоз има да се види в Китай. Това е индустриална страна, само че в действителност освен. Известна е със замърсяването, никой не гледа на нея откъм природата, само че си споделих - коства си да я видя. И бях прелестно сюрпризиран.

Усилията за запазване на дивата природа там са впечатляващи! "



Знаете ли, че в Китай назовават пандите “nigalya ponya ”, което безусловно значи “хранещи се с бамбук "?

Когато Китай реши да прави нещо, той го прави с подобен обсег, че не може да не се възхитиш. Така наример, споделя пътешественикът, когато Китай взема решение да направи резерват за пандите, управляващите дефинират зона, в която е безусловно неразрешено да стъпи човешки крайник. Не се позволяват даже и рейнджърите, които се грижат за популацията на тези емблематични животни.

В единия от епизодите Рей споделя за работата на хората в резервата:

" Китай, несъмнено, си дава сметка за това какъв брой значими са пандите като техен знак. Попитах дали можем да снимаме панди в естествения им хабитат. Казаха ми, че няма да видя нито една, тъй като те са неуловими в дивото.

Главният им рейнджър не е виждал панда от 18 години. Единствената, която е засичал, е била болна. "

Пандите, които виждате по всички клипове, не са от естествения им див хабитат, а са от големи резервати, които обаче наподобяват зоологически градини и тези прелестни животни са добре обгрижени.

За срещите на Рей с други животни и усещанията от напъните на Китай да опази дивата природа може да научите повече в това особено видео изявление, което заснехме:



В различен епизод Рей ще се срещне със снежния леопард. Той населява Тибетското плато - място, на което има доста малко обитаеми места. Неслучайно локалните назовават тази огромна котка " Призрачния леопард ".

Епизодите ще ни отведат и до Шангри Ла - мистично място, което в случай че се има вяра на легендите е било място, в което никой в никакъв случай не остарявал. Там през днешния ден живее естествената популация на чипоносите маймуни.



Знаете ли, че това е най-добре приспособеният към студа тип примати, в случай че изключим хората, несъмнено?



Те живеят в комплицирано устроени групи от до 400 екземпляра, разграничени на по-малки " хареми " от по 10-ина, с един мъжки, няколко женски и потомството им. Въпреки, че дебелата им четина ги пази от студа, те спят сгушени едни в други, с цел да се топлят; освен това изцяло неподвижно. Прекарват 90% от живота си по дърветата и се хранят най-много с необикновен тип лишеи – това е главната причина, заради която живеят на толкоз огромна надморска височина.

Китай е толкоз огромен, че забавни неща дебнат отвред. А дружно с Рей Миърс можем да се докоснем до специфична част от тях - в “Дивият Китай с Рей Миърс ” - всяка неделя, от 15:15 часа по Viasat Nature.

Автор: Александър Македонски





Viasat Nature оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете. Следете ни и на

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР