В най-малката община в България – Трекляно, до няколко дни

...
В най-малката община в България – Трекляно, до няколко дни
Коментари Харесай

До дни в община Трекляно ще има общопрактикуващ лекар

В най-малката община в България – Трекляно, до няколко дни ще има персонален доктор за 19-те села в нея, откакто от юни м.г. към 100 от жителите са без персонален доктор. Това станало ясно на среща при регионалния шеф на Кюстендил Катя Димитрова, управлението на Общината и представители на районния клон на Здравната каса.

Д-р Христо Рачев от Кюстендил отваря кабинет и по график ще се ангажира да преглежда жителите на община Трекляно - това е решено на срещата. Той ще получава и спомагателни средства за практиката в пограничен регион - 860 лв..

Близо 100 от към 800-те поданици в 19 села в община Трекляно останаха без персонален доктор, откакто общопрактикуващият за общината умря през юни 2021 година. Дълго време не се намираха искащи експерти да вземат практиката макар спомагателните средства на месец, които НЗОК предлага на работещите в неподходящи условия.

Много от жителите в 19-те села си имат персонален доктор в други общини - Кюстендил, Перник или София.

Близо година здравното обслужване на община Трекляно се поемаше от Спешния център в Кюстендил, като има дни, когато негови екипи са пътували по два-три пъти до села в Треклянско. Освен това общината е осигурила високопроходим автомобил, с който при потребност пациенти са превозени до болничното заведение в Кюстендил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР