В навечерието на празника в столичния град Бухово избухна пожар

...
В навечерието на празника в столичния град Бухово избухна пожар
Коментари Харесай

Десетки помагат на останалите без дом след пожара в Бухово

В навечерието на празника в столичния град Бухово избухна пожар и остави десетки на улицата. Вместо да честват, доста хора се сплотиха в желанието си да оказват помощ на потърпевшите.

От сутринта десетки хора се стичат в учебното заведение в Бухово, с цел да донесат неща от първа нужда за потърпевшите фамилии. Дрехи детски обувки, посуда и играчки за най-малките. Много от фамилиите към момента не са съумели да влезнат в домовете си, не са взели и нищо със себе си.
Осигуряват краткотраен заслон на хората, останали без дом след пожара в Бухово Четирима души са прекарали нощта в медицинския център
Апартаментът на Мария е измежду най-пострадалите. В деня на пожара едвам съумява да излезе от вкъщи си. Не съумява да вземе нищо със себе си, всичките и движимости изгарят.

„ Не можем да излезем, почнахме да викаме, детето вика и крещи внезапно се отвори вратата, единствено погледнахме, че е кметът, ни просто ни издърпа надолу, след това кръсникът ни ни смъкна до долу. Благодарение на тях сме живи, в случай че не щяхме да скачаме от 3-тия етаж, с цел да можем да оцелеем”, спомня си Мария Христова.

Екипи на Столичната община дружно с доброволци започнаха да изнасят оживялата мебелировка.
Жилищна постройка пламна в Бухово, изтеглиха хората Пожарът е овладян, няма жертви или потърпевши
„ Където са най-обгорелите там не могат да влезнат, там ще почистим и в понеделник ще пристигна комисия, които да преценяват и вероятно да изготвят план за покриви”, заяви Красимир Димитров от " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Местната власт ще кандидатства за средства за възобновяване на покрива. След дейностите по разчистването, само на няколко фамилии от първите етажи ще бъде разрешено да обитават в домовете си. Причините за нещастието още се обясняват.

За искащите да окажат финансова поддръжка на фамилиите в понеделник ще бъде разкрита и банкова сметка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР