В навечерието на новата учебна година кметът на община Мездра

...
В навечерието на новата учебна година кметът на община Мездра
Коментари Харесай

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов се срещна с талантлив млад математик /снимки/

В навечерието на новата образователна година кметът на община Мездра Иван Аспарухов се срещна с 11-годишния Даниел Коловски, който това лято завоюва влиятелни оценки в две интернационалните математически надпревари - бронзов орден във финалния кръг на World Mathematics Invitational (WMI) в столицата на Южна Корея Сеул, сребърен орден в Asia International Mathematical Olympiad (AIMO) Open Contest 2023 Final и златен орден в World Mathematics Games Open (WMGO) в столицата на Малайзия Куала Лумпур.
На срещата участваха също учителката на Даниел по математика Красимира Каменова, неговата класна ръководителка от I до IV клас в ОУ „ Христо Ботев “ Гинка Кръстева, татко му - капитан далечно корабоплаване Владимир Коловски и заместник-кметът Нели Минева. По извинителни аргументи не можа да участва майката на момчето - Василка Коловска, учител по британски език в СУ „ Иван Вазов “.
От името на Община Мездра Иван Аспарухов връчи на младия математик приветствен адрес и му подари имитация на древноримската златна монета „ Ауреус “, открита при археологическите разкопки на крепостта „ Калето “ и модел на въртящ се ретро глобус - конструктор LEGO Ideas The Globe (21332) с 2585 детайла.
" Скъпи Даниел,
Радвам се, че в нашия дребен град пораства подобен интелигентен и надарен младеж, който популяризира общината и страната ни по света, написа в приветствения адрес. Бъди жив и здрав - и дано пътят ти в науката и в живота бъде дълъг, ярък и сполучлив!
С почитание,
Иван Аспарухов,
Кмет на община Мездра ".
Даниел Коловски, който тази есен ще бъде петокласник в ПМГ „ Акад. Иван Ценов “ - Враца, благодари за поканата и за подаръците и съобщи, че от дълго време си е мечтал да си купи точно подобен конструктор.
В знак на самопризнание за тяхната педагогическа активност госпожа Каменова и госпожа Кръстева получиха от Аспарухов букети с цветя.
Накрая всички се снимаха за спомен, както в „ горещия “ кметски стол седна „ виновникът “ за днешната среща - Дани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР