В наши дни образованото младо поколение на България и Виетнам

...
В наши дни образованото младо поколение на България и Виетнам
Коментари Харесай

Росен Желязков пред студенти в Ханой: България и Виетнам са свързани исторически

В наши дни образованото младо потомство на България и Виетнам има огромна задача - да гради свят на по-добро и безконфликтно бъдеще. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в лекция пред студенти от Националния университет в Ханой. Той акцентира, че в днешния световен свят България и Виетнам стоят все по-близо един до различен.

Снимка: Тодор Пантилеев, Дарик радио

Нашите страни са свързани исторически. Борим се дружно с климатичните промени, превъзмогването на хибридните закани, развиването на нововъведенията, технологиите и на изкуствения разсъдък, означи Росен Желязков.

Председателят на българския парламент изрази своето удовлетворение от дейния политически разговор на най-високо ниво сред България и Виетнам и добави, че през последните години има обща воля за издигане на двустранните връзки до равнище на стратегическо партньорство. Днес двете страни са значими фактори за стабилността в своите райони, поддържат градивни връзки със прилежащите страни и вземат участие интензивно в разнообразни формати на районното съдействие, изясни той.

Снимка: Тодор Пантилеев, Дарик радио

България ще продължи да бъде мощен покровител за развиването на връзките на Европейски Съюз с предпочитан сътрудник като Виетнам, съобщи Росен Желязков. По думите му в двустранните връзки, основани на обичайно другарство и основаващи се на прагматизъм и доверие, все по-осезаемо стартират да се регистрират изгодите от участието на България в Европейския съюз и на Виетнам в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

Парламентарната делегация посети и Детска градина Виетнам-България. Народните представители бяха посетители на група " Ян Бибиян ", възпитаниците на която ги поздравиха с къса фолклорна стратегия.

Снимка: Тодор Пантилеев, Дарик радио

Така завършва Азиатската обиколка на ръководителя на Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР