В мрежата се появи видео от автомобилен регистратор, който засне

...
В мрежата се появи видео от автомобилен регистратор, който засне
Коментари Харесай

Необичайно сияние засне ВИДЕО регистратор по време на земетресението

В мрежата се появи видео от авто регистратор, който снима първите земетресения от новата вълна на прелом в понеделник вечерта в Турция.
Съдейки по видеозаписа, трусът е станал към 20.00 часа локално време. Вижда се по какъв начин колата се тресе, светлините на улицата изгасват, на хоризонта се появява бледозелено зарево. Вторичните земетресения не престават 20 секунди. 
В мрежата се популяризират и други фрагменти, снимани от очевидци, на които се вижда странният феномен, случил се малко преди земетресението в Турция и Сирия.

В оповестените фотоси и видеоклипове синя светкавица раздира небето, последвана от опустошителни вторични земетресения от земята.

Феноменът е сниман в понеделник вечерта от поданици на сирийската Латакия, както и на граничните региони на Турция.

Видеото улови синьо зарево, последвано от земетресение.

Според сеизмолога Хала Хасан, представена от РИА новости, тя няма пояснение за това синьо зарево, само че означи, че преди трусовете има смяна в електрическите и магнитните полета на атмосферата.

В резултат на земетресението с магнитуд 6,4, чийто епицентър беше квартал Дефне на град Хатай в Турция, починаха 6 души, 294 души бяха ранени, 18 от тях бяха тежко ранени, съобщава турският канал NTV.

Припомняме, че на 6 февруари земетресение с магнитуд 7,8 стана на 37 км от град Газантиеп с съвсем милион поданици и тогава също се появи извънредно зарево в небето:

 земетресение, Турция, Сирия, жертви, мъртви, опустошения Последствията от ново земетресение в Турция Снимка: ABC News
Съобщава се, че след земетресението с магнитуд 6,4 са регистрирани 32 вторични труса, най-силният от които е бил 5,8. Някои здания, които бяха развалени при предходния трус, бяха разрушени от земетресението в понеделник.
 земетресение, Турция, Сирия, жертви, мъртви, опустошения Рухнаха разрушени къщи след ново земетресение в Турция Снимка: ABC News 
Доклади от град Антакия приказват за боязън и суматоха по улиците, до момента в който коли за спешна помощ и избавителни екипи се опитвали да доближат до най-тежко засегнатите региони, където стените на мощно развалените здания се срутиха.

Припомняме, на територията на Турция и Сирия в региона на държавната граница на двете страни в понеделник, 20 февруари, станаха нови трусове. Магнитудът на най-силното от тях е 6,4. Епицентърът на земетресението се намира на 70 км северно от сирийския град Латакия и на 14 км от Антакия, Турция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР