В мотивите на разпореждането са казва, че в писмото на

...
В мотивите на разпореждането са казва, че в писмото на
Коментари Харесай

ВКС разпореди сигналът на Денков за натиск над Коцев да бъде поет от спецпрокурора Талева

В претекстовете на разпореждането са споделя, че в писмото на Николай Денков от 08.04.2024 година са посочени обстоятелства и условия, станали му известни при осъществяване на служебните му отговорности на министър-председател, които пораждат основателни подозрения за вероятно осъществяване на закононарушение от изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов.

Излагат се изказвания, че на 03.04.2024 година по отношение на господин Живко Коцев от страна на Сарафов е оказан психически напън да подаде оставка от заеманата от него служба като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с присъединяване на административния началник на СГП и в наличието на нейния заместител и на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията.

Към писмото е приложение заверено копие от документ, подписан от Живко Коцев, адресиран до премиера на Република България, в който също се твърди оказване на психически напън за подаване на оставка.

В известието на Върховен касационен съд се показва, че съгласно закона ръководителят на наказателната гилдия би трябвало да изпрати преписката на прокурора, назначен да проверява обвинител №1 и заместниците му. 

" Тези съображения, отнесени към Преписка № ГП-11/2024 година, дават съображение да се направи извод, че не е налице хипотезата на член 411а, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, доколкото е налице известие по член 209 от Наказателно-процесуален кодекс, съдържащо изказвания за незаконно държание и сигналът съдържа данни за присъединяване на и. ф. основен прокурор, въпреки и наред с други лица ", се показва в разпореждането. Затова преписката следва да бъде предадена за разглеждане по подготвеност на прокурора за следствие на закононарушения, осъществени от основния прокурор или заместител на основния прокурор ", показват от Върховен касационен съд.

Междувременно самият Коцев първо подаде оставка, след това я отдръпна, а най-после излезе в болничен. Той е признат в болница във влошено здравословно положение. за който се твърди, че е Коцев, който изяснява за познанството си с оперативно забавни лица по отношение на арестите и следствието в Агенция " Митници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР