В момента истината е в опасност истината, девалвира истината. Това

...
В момента истината е в опасност истината, девалвира истината. Това
Коментари Харесай

Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализираната прокуратура: В момента истината е в опасност истината, девалвира истината

В момента истината е в заплаха истината, девалвира истината. Това съобщи пред bTV Валентина Маджарова, административен началник на Специализираната прокуратура. Тя разяснява досъдебното произвеждане против Васил Божков и проблема с опциите предприемачът с 18 обвинявания, който се намира в Дубай, да бъде разпитан по следствието против Бойко Борисов.

Няма по какъв начин той да бъде разпитан по Skype, по думите й. Всичко, което Наказателният кодекс разрешава, сме го създали, посочи тя и прикани Наказателен кодекс да не се чете фрагментарно. Маджарова сподели, че при разпит от отдалеченост би трябвало да участва и служебно лице от страната, в която се намира лицето.

Прокуратурата работи добре с европейската прокуратура, счита тя. Госпожа Кьовеши се стреми да не се меси във вътрешнополитически процеси, акцентира Маджарова. Не виждам проблеми в общата ни работа, добави шефката на профилираната прокуратура.

Тя разяснява също, че закриването на профилираното правораздаване ще ни върне с 10 години обратно и няма нужда от това. Христо Кръстев, представител на Специализираната прокуратура, посочи, че преди обвинен да бъде разпитан, би трябвало документално да му се връчи обвиняването.

В едно досъдебно произвеждане Божков е в качеството на обвинен, а в друго - на очевидец. Видеоконферентна връзка с Божков може да се реализира, в случай че правната система на ОАЕ го разрешава, стана ясно от думите на Кръстев. Специализираната прокуратура не е скрила нищо по делото против Божков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР