В Министерството на енергетиката измама няма“ това заяви бившият служебен

...
В Министерството на енергетиката измама няма“ това заяви бившият служебен
Коментари Харесай

Росен Христов за разследване на bTV: В Министерство на енергетиката измами няма

„ В Министерството на енергетиката машинация няма “ това съобщи някогашният длъжностен енергиен министър Росен Христов във връзка следствието на журналистът и водещ на bTV Мария Цънцарова за социална поръчка за  доставка на гориво за отопление на пандизите за над 10 млн. лева, което ви показахме през май.

Месец преди служебният кабинет да сдаде властта серия от инцидентно съвпаднали във времето дейности на енергийното министерство водят до над 2 милиона бонус за компания, обвързвана с " неслучайни хора ".

Техническа промяна на социална поръчка се оказа в интерес на съответна компания

„ Министерство на енергетиката играе доста периферна роля в процеса да дава на Европейска комисия данни за потребителските цени за горивата. Такива данни за газьола бяха употребени от

„ Лукойл “, което не е вярно. Моето внимание към проблема беше привлечено от сигнал от компания, която повдигна въпроса за какво качваме цени от „ Лукойл “ в системата “.

Той добави, че са направили инспекция.

Те дадоха отговор на изказванията за съмнителни поръчки на Калоян Методиев в изявление за bTV

„ Направихме инспекция по какъв начин другите страни получават цените, никой не употребява „ Лукойл “ за референтна база, по тази причина зам.-министърът, чийто сектор е този – Ива Петрова, направи цялостен разбор и предложи да се качват цените от борсата, защото тя обгръща по-голяма част от пазара “, изясни Росен Христов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР