В китайския град Гуанджоу започнаха да изграждат грамаден карантинен център,

...
В китайския град Гуанджоу започнаха да изграждат грамаден карантинен център,
Коментари Харесай

Китай строи грамаден карантинен център след последния рекорд на заразени с Ковид, паника опразни магазините в Пекин

В китайския град Гуанджоу започнаха да построяват колосален карантинен център, предопределен за 87 хиляди души, оповестява RBC.

В четвъртък в страната бяха открити рекорден брой случаи на ковид - към 33 хиляди. Повечето от случаите са в Пекин, както и в провинциите Хъбей и Гуандун. В тази връзка няколко града в Китай стегнаха ограниченията за битка с разпространяването на ковид.  В Китай 32 943 души са били инфектирани с ковид през денонощието на 24 ноември, заяви Националната здравна комисия. Симптомите на болестта, съгласно управляващите, са се появили при 3103 пациенти, 29 840 души са безсимптомни. Провинция Гуангдонг в Югоизточен Китай е най-силно наранена с 8499 нови случая. Жителите на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претрупаха приложенията за доставки, откакто градската администрация подреди да бъде ускорено построяването на центрове за карантиниране за коронавирус и полеви лечебни заведения, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Импровизираните карантинни центрове и полеви лечебни заведения, небрежно устроени във физкултурни салони, изложбени центрове и други огромни закрити места, станаха печално известни с неприятните условия за живот и дефицита на храна. Повечето от жителите на града към този момент бяха посъветвани да не напущат комплексите, в които живеят, като към някои от тях към този момент се издигат заграждения. На входовете чиновници, облечени в бели защитни костюми стопират неупълномощени лица и карат жителите да сканират здравните приложения на телефоните си, с цел да получат достъп. Някои от приложенията за доставки на хранителни артикули в Пекин бяха претрупани. Увеличаването на търсенето в композиция с дефицит на чиновници значи, че някои клиенти на известната онлайн услуга не са успявали да си резервират доставки на артикули в границите на деня. Някои китайски консуматори на онлайн приложенията настояват, че дефицитът на чиновници се дължи на това, че някои от доставчиците живеят в комплекси, сложени под локдаун. АП отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

През денонощието на 23 ноември в страната са открити 31 656 нови случая на инфектирани. Вестник South China Morning Post написа, че на този ден в Китай е маркиран рекорден брой инфектирани. Предишният пик, съгласно Националната здравна комисия, е регистриран на 13 април - 29 441. В началото на април в Китай беше открит нов подвариант на коронавирусния вариант „ Омикрон “.

От началото на пандемията 300,6 хиляди китайски жители са посочили изразени признаци, от които 5,2 хиляди са умряли. От комисията прецизираха, че няма смъртни случаи измежду пациентите с зараза за последното денонощие.

В Китай, на фона на следващото огнище на болест, започнаха да се вкарват ограничавания. Така в някои провинции, в това число Гуандонг, учебните заведения и университетите бяха трансферирани на отдалечен режим на работа, детските градини бяха спрени. Властите в Пекин не разрешиха на жителите да посещават публични места без негативен резултат от PCR тест. Забраната важи за превоз, търговски центрове, супермаркети, хотели и държавни. здания. PCR пробата се смята за годен, в случай че е изработен не по-рано от 48 часа преди посещаване на публично място. Училищата са на отдалечено образование, а публичните центрове не работят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР