В Каблешково местните жители се притесняват от бездомните кучета, които

...
В Каблешково местните жители се притесняват от бездомните кучета, които
Коментари Харесай

Глутници бездомни кучета нападат хора в Каблешково

В Каблешково локалните поданици се тормозят от бездомните кучета, които се движат на глутници. Хората се оплакват от набези и споделят, че в региона се пускат нови кучета.

Станислава Стоянова има малко дете и се опасява да го изведе на разходка.

„ Скоро имахме случай три майки вървим, кучето върви тъкмо до нас. Няма по какъв начин на мира да си разходиш детето, камо ли да го пуснеш тук в центъра или в парка “, изясни Стоянова пред Би Ти Ви.

Кучетата обикалят на глутници наоколо до локалното учебно заведение.

„ Въпрос на време е да се случи нещо и то с най-малките - с децата. Тъй като те като си закупят закуски и цяла глутница потегля след тях “, споделя Ралица Стоянова, която е преподавател.

Вчера в близката аптека са оказали помощ на ухапан човек.

„ Едно от кучетата се е извъртяло и го е ухапало. Тук на меката част на ръката имаше доста кръв. Промихме го, сложихме му лепенка и го изпратихме да му сложат ампула с тетанус “, изясни фармацевтът Петя Добчева.

В града стартира и подписка, която следва да бъде входирана в Община Поморие. Всяка седмица се повяват нови четириноги по улиците.

„ Започнали сме поетапно прибирането, само че казусът няма да се реши на 100 % “, разяснява Валентин Продромов, шеф на приюта в Поморие.

Кметът на Каблешково Ивайло Иванов добави, че доста от кучетата са били домашни, само че някой ги е изхвърлил на улицата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР