В искането няма правни аргументиСлужебният министър на културата не пожела

...
В искането няма правни аргументиСлужебният министър на културата не пожела
Коментари Харесай

Минеков обсъди с портиер преместването на ГЕРБ

В настояването няма правни причини
Служебният министър на културата не пожела да се качи до офисите на партията, връчи писмото на защитата

Лъже, че партии от Народно събрание заплащат наеми

С портиера на постройката, в която се обитават офисите на ГЕРБ, служебният министър на културата Велислав Минеков бе тържествено посрещат, с цел да разиска преместването на партията на Бойко Борисов. Рано сутринта, от ведомството пуснаха известие, че той ще връчи писмо, обвързвано с процедурата по освобождение на двата етажа, където се обитава ГЕРБ.

Минеков се появи самичък в постройката на ПРОНО, където бе посрещнат от оператори и кореспонденти. “Това не е наказване. Просто си връщаме собствеността, тъй като загубите за НДК са съществени”, разгласи Минеков и продължи с брътвежите си: “Всичко, което е издигнато тук, е за НДК да се оправя със личния си бюджет. Но магазините в подлеза, да вземем за пример, са разпродадени до един. Английският двор беше приватизиран. Подземният паркинг също беше продаден.”

Служебният министър изясни, че за разлика от ГЕРБ има партии, които заплащат наем. Репортери попитаха кои са парламентарните партии, които заплащат наем, а Минеков призна, че не знае кои са тези партии.

След като се изрече пред медиите, вместо да се качи до централата на ГЕРБ и да връчи писмото на някой от партийното управление, Минеков подаде плика с епистоларната си горделивост на портиера на постройката и се изсули на открито.
Томислав Дончев: Смисълът на политиката не е заличаване на политическия съперник


“Съжалявам, че господин Минеков не пристигна тук, с цел да му обясня, че смисълът на политиката не е унищожаването на политически съперник. Унищожаването му е смисъл на войната, само че за мен политиката не е война. Когато се появи нов министър на културата, той може да реши да ни реалокира на друго място. Ако динамичността допуска всяка година да имаме нов министър, ние би трябвало да се местим всяка година. Вярно, че подвижността е водещ принцип на Европейски Съюз, само че от чак такава подвижност май нямаме нужда”, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
Даниел Митов: Взима образец от Рашков


“Г-н Минеков не е принципал на тези пространства и не знам какво прави тук. Очевидно господин Минеков се е хванал за Министерство на културата и държи да остане в него като постоянен министър. Той взима образец от господин Рашков и неговите репресии и е решил, че в случай че провежда акция против ГЕРБ, ще стане любим нановозадаващата се ръководеща коалиция и най-вероятно ще остане министър. Няма правни учредения ние да освобождаваме пространствата, които са ни дадени по силата на Закона за политическите партии. Ние сме си изпълнили всички условия”. Това сподели Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

“Минеков е еманация на овластената надменност и простащината, която се стимулира от президентството и персонално от президента Радев. Това явно е опит за възмездие и някаква криворазбрана правдивост, която явно тези хора и господин Минеков, който не е избиран от никого, той с мотивацията на господин Радев се занимава с това да възвръща своето прочувствено усещане за справедливост”, съобщи Митов.
Той напомни, че по закон парламентарно показаните партии не заплащат наем за офиси.
Росен Желязков, народен представител от ГЕРБ: Нямаме съображение да напуснем постройката


Нямаме съображение да напуснем постройката на НДК, това са зрелища и за жалост няма самун в тях. Това сподели пред публицисти в централата на ГЕРБ депутатът от ГЕРБ Росен Желязков. “Чухме от медиите, че е връчено писмото долу на пропуските. Всички си даваме сметка, че този театър се прави, с цел да се удовлетворят упованията на всички тези, които се радват на всички дребни или огромни процеси по изчегъртването на ГЕРБ. Това са зрелища и за жалост няма самун в тях. Ние няма нито по смисъла на закона, нито по смисъла на умишлен акт съображение да напуснем постройката на НДК”, съобщи Желязков.

“Тук става въпрос, че от болната глава на хубавичко се трансферира един проблем и то в края на министерския интервал на един длъжностен министър, който не носи никаква добавена стойност с изключение на зрелището”, сподели още депутатът.

Според него е необичайно и мълчанието на президента. “Той би трябвало съгласно мен да вземе отношение, поради възобновяване на нормалността на политическия разговор, когато се търси консенсус и поддръжка за значимите политики, които имат отношение към развиването на страната”, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР