В холандския град Утрехт 316 автобусни спирки вече имат зелен

...
В холандския град Утрехт 316 автобусни спирки вече имат зелен
Коментари Харесай

Как Утрехт се бори със замърсяването

В холандския град Утрехт 316 автобусни спирки към този момент имат " зелен покрив " или казано с други думи, са засадени с разнообразни растения. По този метод спирките освен наподобяват по-добре, само че и спомагат за улавянето на фините прахови частици, за предпазване на дъждовната вода и обезпечават изстудяване през лятото.
 Снимка 433495

Зелените покриви на автобусните спирки са единствено една от многото ограничения, ориентирани към възстановяване на качеството на въздуха в Утрехт. След пушенето, нездравословната среда (включително неприятно качество на въздуха) е втората причина за болести в Холандия.

Покривите на автобусните спирки са засадени най-вече със семенни растения. Поддържат се от общински служащи, които се придвижват сред другите спирки с електрически транспортни средства.

Утрехт уголемява и броя на рейсовете, захранвани с електричество. Електроенергията, употребена в града, пък идва от вятърни мелници.
 Снимка 433494

Автобусните спирки са оборудвани и с ефикасни светодиодни лампи и бамбукови пейки.

Едно от най-големите преимущества на зелените покриви е, че способстват и за биоразнообразието на града, тъй като бързо се трансфораха в обичано място на хиляди пчели и други инсекти.
 Снимка 433493

Много хора от локалното население считат да трансформират и жилищните си покриви в градини. Всеки, който реши да го направи, може да кандидатства за специфична дотация, пишат от Bright Vibes.
 Jan Is De Man: Графити против омразата
Графити против омразата

" Библиотека " на улицата
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР