В Харков нашите войски свалиха телевизионна кула с ракетен удар.

...
В Харков нашите войски свалиха телевизионна кула с ракетен удар.
Коментари Харесай

Харков ще падне след телевизионната кула: Харковчанин, живущ на 400 м. от кулата, обясни всичко

В Харков нашите войски смъкнаха телевизионна кула с ракетен удар. Това надалеч не е първата висока постройка, разрушена по време на специфичната военна интервенция. На 400 метра от тази телевизионна кула е живял ректорът на Харковския славянски университет Алексей Самойлов, който е бил пандизчия в СБУ, а в този момент е член на придвижването „ Другата Украйна “. Той изяснява на " Цариград " ТВ същинския смисъл на нейното очистване.

От двете страни на границата сред Харковска и Белгородска област се унищожават високи обекти в зоната на периодически яростни борби.

Украинските въоръжени сили неведнъж са атакували с дронове информационни кули в Белгородска област. Руснаците от другата страна на границата вършат същото. Целта е да се наруши координацията на дейностите на съперника.

През зимата Рамзан Кадиров изненада всички със известието, че бойци от специфичните елементи на Ахмат са употребявали гранатомет, с цел да ударят ретранслаторна кула в региона на Белгород, като по този метод лишават врага от опцията да извикат подкрепления.

" Това разреши на нашите бойци да овладеят самодейността и бързо да унищожат врага ",- изясни ръководителят на Чечня.

С други думи, врагът конфигурира своето съоръжение даже на нашите кули. Какво можем да кажем за нашите лични. Особено такива като телевизионната кула в Харков. Ето какво описа за нея жителят на Харков Алексей Самойлов:

" Това беше сериозен обект. Там бяха ситуирани информационно съоръжение и бдителен пункт. Височината на кулата е 241 метра, а и тя стоеше на рид, което направи допустимо наблюдението на границата с Белгородска област благодарение на добра оптика.

Районът на север от Харков е хълмист и ясно забележим от кулата. Разбира се, на него беше ситуирано и съоръжение за радарно ръководство. "

Колкото по-висока е точката за наблюдаване, толкоз по-далеч е гледката и толкоз по-добра е опцията за наблюдаване на полетите на самолети и дронове над съветска територия.

Американската техника е там от дълго време

Според Алексей Самолов телевизионната кула в Харков е голяма, мощна структура, която освен разрешава слагането на съществено съоръжение за разнообразни цели, само че също по този начин има пространства, където могат да работят оператори. Кулата също играеше координираща роля - беше в зоната на радиовидимост на други кули, приемаше и обработваше сигнали.

Там още преди войната е сложено американско военно и шпионско електронно съоръжение, което разрешава да се следи Белгородска област.

И неслучайно нашите се пробваха да унищожат Харковската телевизионна кула още в първите дни на специфичната военна интервенция, през март 2022 година Но тогава ракетната офанзива беше несполучлива.

Въпреки привидната лекост на поразяване на такава статична и забележима цел, това не е елементарно - тя е доста тясна и постоянна. И точността на нашите ракети по това време, както мнозина означават през днешния ден, не беше доста добра. Но по време на СВО този индикатор се усъвършенства и офанзивата на 22 април беше филигранна.

До кулата има триетажна техническа постройка. Преди там имаше телевизионни студия, само че в този момент пространствата се употребяват за решение на военно-технически проблеми. На доктрина тази цел също би трябвало да бъде ударена.

Но защото офанзивата беше денем, още веднъж се придържахме към хуманния принцип да не излагаме на риск инцидентни хора. Обикновено офанзивите против такива уреди се случват през нощта, когато не участва граждански механически личен състав. Но Самойлов е убеден, че тази техническа постройка няма да стои дълго.

Имаше повече от един удар

След офанзивата на телевизионната кула е следена вторична експлозия. Ако е по този начин, тогава можем да заключим, че е имало повече от един удар.

На видеозаписите от рухването на телевизионната кула не видях вторична експлозия, само че това е изцяло допустимо. Кулата се намира на територията на предпазен горски парк, където с изключение на техническата постройка имаше още няколко пространства, където можеха да се съхраняват муниции. А в самия лесопарк може да има артилерия и РСЗО. Гора, рид, бдителен пункт - доста комфортна позиция за обстрел на граничните региони на Белгородска област, - отбелязва Алексей Самойлов.

Във всеки случай телевизионната кула в Харков изигра значима роля за улеснението на последните украински офанзиви против Белгородска област и варварския обстрел на нейната територия.

Какво от това?

Губернаторът (засега) на Харковска област Олег Синегубов разгласява фотография на разрушена телевизионна кула с утешителен текст, че мобилните връзки, кабелната телевизия и интернет в града работят и липсва единствено дигитален ефирен сигнал. Но е ясно, че не те бяха главната цел на нашия удар.

Интернет в Харков, даже без унищожаването на телевизионната кула след предходното заличаване на енергийната система, през днешния ден е толкоз слаб, че тези, които работят с него, напущат града. И няма смисъл да се изключват „ телетоните “ - мозъците на жителите на тогавашния съветски Харков от дълго време са обърнати наобратно.

Истинската цел беше унищожаването на основен военно-технически обект в очакване на основаването на Харковската санитарна зона, за която приказва съветският президент.

А съгласно информацията на координатора на Николаевския ъндърграунд Сергей Лебедев, сега връзката сред системите за Противовъздушна отбрана, прикриващи Харков, е прекратена. Така че след рухването на кулата ще падне и самият Харков.

И Алексей Самойлов посочва друга цел - в равнината на знаците:

" Телевизионната кула беше знак на Харков, бивш съветски град, който в този момент е град на Бандера. Сега кулата се е трансформирала в дънер. Това е знак на изменничество. Символ на това по какъв начин най-могъщата страна след Русия на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики съобщи и пропиля наследството на своите предшественици и се трансформира в държава-пън. "

Ето по какъв начин скоро градът ще се трансформира в санитарна зона със алегоричен дънер...

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3853Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед4002Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед23865 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед28659Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед20418Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед129976Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед89582Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР