В Google обмислят да въведат такса за използването на новата

...
В Google обмислят да въведат такса за използването на новата
Коментари Харесай

Ще си плащате ли за AI търсачката на Google?

В Гугъл обмислят да вкарат такса за потреблението на новата им уеб търсачка с изкуствен интелект, оповестява FT, като цитира свои източници.

Т.нар Search Generative Experience (SGE) разрешава на потребителя да намира информация в диалогов режим - задава въпрос и непосредствено получава отговор, основан на информацията, налична онлайн. Това е коренна смяна в парадигмата на уеб търсене, която от 30 години поставяше търсачката в ролята на медиатор, който дава на ползвателя лист от съответстващи на неговите потребности уеб сайтове.
 You.com изпревари Гугъл и Microsoft и към този момент има работеща AI търсачка
Вече има търсачка с AI, налична за всички - не е от Гугъл и MS

Тя демонстрира бъдещето на Мрежата, само че дали това ще е задоволително, с цел да пребори колосите?

Чрез партньорството си с Microsoft първи направиха огромна AI търсачка в лицето на Bing, само че, макар GPT-4 интеграцията, към момента резултатите не са такива, че хората да изоставят Гугъл. А да се надгради с изкуствен интелект най-масовата онлайн услуга в света е извънредно скъпо начинание.

Затова и се обмисля вид, при който SGE търсачката остава налична единствено след заплащане на абонамент, написа FT. По същия метод към този момент стои ситуацията с най-мощния AI модел на Гугъл - Gemini Ultra, както и с AI интеграциите в Gmail и Docs.
 Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot
Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot

Онлайн колосът обнови своето AI портфолио

Основната търсачка, която използваме през днешния ден, ще остане безвъзмездна с реклами.

" Не работим или не обмисляме търсачка без реклами. Както и доста пъти преди, ще продължим да работим по нови премиум функционалности и услуги, с цел да подобрим предложенията ни за абонамент ", се споделя в формалната позиция на компанията, представена от " Ройтерс ". В нея отричането, че работят по платена AI търсачка прави усещане със своето неявяване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР