в Европа е въведено през 1976 г. по искане на

...
в Европа е въведено през 1976 г. по искане на
Коментари Харесай

Смяна на времето 2021: Вижте кога местим стрелките с час назад

в Европа е въведено през 1976 година по искане на Франция. Във Англия обаче се ползва от 1908 година В България тази процедура е въведена през 1979 година С разпореждане от 1997 година лятното часово време влиза в действие от 3,00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.
Кога сменяме часа?
Тази есен ще преместим стрелките с час обратно в 4:00 часа сутринта на 31 октомври 2021 година (неделя). Отнася се за живеещите на територията на Република България.
 Ето какво се случва с тялото след промяната на времето Ето какво се случва с тялото след промяната на времето
Лятното часово време започва от тази нощ. Ритуал, който носи раздразнителност и неприятен сън на доста хора. В неделя (28.03) в 2:00 часа стрелките...

Това значи, че ще разполагаме с 1 час повече за сън, само че пък за сметка на това денят ще стартира да понижава и да се стъмва по-рано.
Ще остане ли промяната на времето?
България още не е решила дали оставаме на или на астрономическо часово време. Няма и консенсус сред страните по кое време и дали въобще да се спре със промяната на времето.

За финален път трябваше да въртим стрелките през март 2021 година или през октомври 2021 година според от това, дали щяхме да останем на лятно часово време или на астрономическо часово време, т.е. зимно часово време. Но все още няма единомислещо решение както на национално равнище, по този начин и на интернационално и наподобява, че към този момент ще продължаваме да местим часовника всеки март и всеки октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР