В днешно време можете да откриете всякакви съвети за отглеждането

...
В днешно време можете да откриете всякакви съвети за отглеждането
Коментари Харесай

13 ситуации, в които родителите вредят на децата си, без да го осъзнават

В днешно време можете да откриете всевъзможни препоръки за развъждането на децата си. В множеството случаи си опонират. Лекарите и психолозите организират нови и нови изследвания, проучват нови и нови резултати и трансформират листата с рекомендациите.

Съществуват някои обстановки обаче, за които експертите са безапелационни, че въпреки да са с най-хубави планове, родителите в действителност вредят на децата си.

8. Ходенето боси на плоска и твърда/гладка повърхнина.

Децата нормално прохождат на към година-година и половина. Случи ли се това велико събитие, родителите се втурват да купуват подобаващи обувки от магазина. Други пък оставят децата да вървят боси. Изследванията към момента не дават безапелационен отговор кое от двете е по-полезно, само че е несъмнено, че не всички повърхности са целесъобразни за вървене необут.

Много е потребно за децата да вървят боси по пясък, трева или гладки скали. Но не е целесъобразно да вървят боси по безусловно равни повърхности вкъщи като плочки, балатум и прочие, тъй като мускулите на краката не се развиват вярно и цялата тежест пада върху сухожилията.

9. Принуждаването да си изяждат всичко.

Повечето баби, а и някои родители изпадат в смут, в случай че детето не си изяде всичко. И стартира едно уговаряне, залъгване единствено и единствено дребосъкът да си опразни чинията. Някои даже стигат до закани. Накрая чинията може и да е празна, само че единствените удовлетворени в цялата работа са бабите или родителите.

Малцина си дават сметка, че сходно държание развива неприятни хранителни привички. Децата може и да не се научат да реагират вярно на сигналите на организма си, само че сигурно ще се научат по какъв начин да преяждат.

За да избегнете всичко това, помислете да поднасяте по-малко количество храна на детето -  по този начин най-вероятно то ще си изяжда всичко, а вие ще сте удовлетворени.

10. Да не се оставя детето да се храни независимо.

Някои експерти са на мнение, че детето не би трябвало да се храни с непозната помощ, откакто един път се научи да си служи с лъжицата. Според тях децата, които биват хранени до по-късна възраст, има доста по-голяма възможност да развият проблеми с тежестта. Това се дължи на обстоятелството, че когато не се храни независимо, детето не може добре да реши, по кое време е решето. В резултат се основава заплаха от наднормено тегло.

11. Постоянното предотвратяване на детето от алергени.

Шведски учени са на мнение, че с цел да се понижи рискът от алергии към някои храни, родителите не би трябвало да реализират хранителен надзор върху децата. Не единствено че не е нездравословно да се дават на децата храни с алергени, само че даже е потребно, тъй като имунната система се научава да реагира и да се оправя сполучливо с тях. Типичен образец за това е рибата – ето за какво е целесъобразно да се дава прюрирана на децата над 4-месечна възраст.

Същото се отнася и за фъстъците – същинският призрачен сън на родителите във връзка с алергените. Проучванията сочат, че деца, които са опитвали фъстъци на към годинка, е доста по-малко евентуално да развият алергия към тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР