В деня на официалното откриване на българското председателство на Съвета

...
В деня на официалното откриване на българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Девет протеста окупират София при откриване на европредседателството

В деня на формалното разкриване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз са планувани общо девет митинга. Това заяви пред публицисти зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

За 11 януари сутринта е деклариран митинг в отбрана на Истанбулската спогодба.

В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите чиновници в Министерство на вътрешните работи ще „ посрещат “ делегациите с плакати, като митингът ще продължи в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Между 18.00 до 20.30 са ще има митинги за втори кабинков въжен превоз в Банско и срещу застрояването на парк Пирин.

Още четири заявки за митинги са подадени за 11 януари. Протестите са свързани с решението на Министерския съвет, с което беше дадена зелена светлина за построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско.

На 2 януари са подали заявление от Гражданска самодейност за сувернитет на България. На 4 януари са подали от Бъдеще за община Банско, които поддържат решението на Министерски съвет. На 8 януари са подали от Дунавско-карпатска стратегия България, които желаят анулация на решението на Министерски съвет. На същата дата заявление са подали и от Природа за хората и районите, те са в поддръжка на решението на Министерски съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР