В чуждите медии цари униние и разочарование от дългоочакваното контранастъпление

...
В чуждите медии цари униние и разочарование от дългоочакваното контранастъпление
Коментари Харесай

Загуба на Леопарди: Западът погребва Украйна

В непознатите медии царува отчаяние и отчаяние от дълго чаканото контранастъпление на Украйна. Режимът на Зеленски очевидно не оправдава предоставените му упования: „ войните на светлината “ освен не обърнаха съветската войска в бягство, само че в противен случай, не престават да пробиват нейната защита.

Очакваха блицкриг от тях, само че изгориха Леопардите

Но по какъв начин чакаха контраофанзива на Запад, потривайки дребни ръце: затрупаха врага с пари и най-новите оръжия, разчитаха на HIMARS и Leopard. Разбира се, те съществено вгорчиха живота на съветските войски.

Те даже имаха учредения да чакат сполучлив блицкриг. Да, нашите бойци превзеха Бахмут, само че тази най-тежка интервенция, лишила хиляди животи, в това число съветски бойци, продължи цели 224 дни.

А на другите сектори на фронта - при Авдиевка, Угледар и Кременная - нашата войска затъна в позиционни борби. Малко по малко напреднахме покрай Купянск, само че в отговор получихме много чувствителни удари на територията на „ остаряла Русия “, в региона на Белгород. Следователно даже украинците преди контранастъплението на процедура имаха вяра в своята непобедимост.

Всичко изглеждаше, че работи за тях. Но не се получи...

Анонимни чиновници на англосаксонците: не е толкоз добре, само че има вяра

В резултат на това беше належащо да се изясни на себе си и на обществото, което беше хранено седмици наред с приказки за бърза контраатака против източните орки, по какъв начин се е случило това. И къде отидоха бюджетните милиарди?

" Руските укрепления в Украйна са най-големите отбранителни структури в Европа след Втората международна война ", New York Times цитира отчет на известния Център за стратегически и интернационалните проучвания, формиран от военните анализатори Сет Джоунс, Александър Палмър и Джоузеф Бермудес младши.

" Руските военни са създали окопи, минни полета, „ зъби на змей “ и други бариери, с цел да забавят украинските сили по време на настъпателни интервенции ", пишат те.

В същото време в текста се показва, че главното контранастъпление към момента не е почнало. А деветте бригади от въоръжените сили на Украйна, които бяха подготвени през последната година и половина от американците и техните съдружници, занапред ще вземат участие във военните дейности.

" Когато забележим огромни бронирани формирования в офанзива, тогава мисля, че ще разберем, че главното нахлуване в действителност е почнало. Не мисля, че през днешния ден сме виждали толкоз огромни обединения от няколкостотин танка и бойни машини на пехотата ", се споделя в изданието на някогашния пълководец на американската войска в Европа Фредерик Б. Ходжис.

На собствен ред The Guardian цитира формален Киев, който твърди, че се бие в изискванията на „ съветско предимство във въздуха и артилерията “.

И също по този начин се базира на някои западни чиновници, които при изискване за анонимност споделиха, че " Украйна търпи обилни загуби и постепенно се придвижва към главната линия на защитата на Русия ".

" Руската маневра и защитителен метод се оказват сложни за Украйна и скъпи за атакуващите сили, тъй че напредъкът е муден в момента… ",- цитира обявата думите на прочут неназован чиновник.

" Една изтощителна, скъпоструваща война евентуално ще се проточи още доста месеци… Това е необикновено мъчно. Те (украинците. - ред.) нападат отбранителната линия, която руснаците имаха месеци да приготвят ", споделя още той.

Британският ефирен канал Sky News също даде своя версия за несполучливата украинска контраатака, още веднъж с позоваване на анонимни западни източници. Като съществени аргументи те показаха " минните полета и трудностите, както и мощната защита на Русия ".

" Този еластичен метод към отбраната се оказва сложен за украинците и също по този начин безценен за атакуващите сили, тъй че офанзивата е мудна сега ", споделят представителите на канала.

Не анонимници, а съществени хора от целия свят не имат вяра в украинския триумф

За разлика от тези водещи издания на англосаксонския свят, гостите на политическия YouTube канал Judging Freedom не се криеха зад воал на анонимност и бяха извънредно съответни.

" Успех не е реализиран, тъй като всичко в украинската контраатака се основава на способността да се стигне до главната линия на защитата, да се пробие през нея и да се премине към реализиране на такава значима цел като Мелитопол ", сподели водещият и създател на канала Андрю Наполитано, неговият събеседник - някогашният консултант на Пентагона, полковник Дъглас Макгрегър.

В същото време той се усъмни в достоверността на отчетите от фронтовете от формален Киев, като уточни като образец няколко здания, сякаш завладяни по време на настъплението на въоръжените сили на Украйна, които в реалност нямат стратегическа стойност и са надалеч от позициите на съветската войска.

Друг посетител на „ Judging Freedom “, някогашният анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън, оцени загубите на Въоръжените сили на Украйна от началото на контранастъплението като колосални:

" Що се отнася до бойците, процентът на жертвите е малко над върха сега... Те не могат да се защитят от офанзивите, с които се сблъскват на земята. "

" Украинците не разполагат с огромен брой мобилни артилерийски и противовъздушни системи, които да се движат дружно с войските и да унищожават съветската авиация ", споделя още той.

Подобни заключения вършат медии и анализатори, които не принадлежат към англосаксонците. Така някогашният основен анализатор на японското външно министерство Масару Сато изрази съмнение към гръмките изказвания на украински представители, че скоро ще завладяват Крим.

Специалистът означи, че полуостровът в действителност е обект на контранастъпление. Неслучайно боевете започнаха точно в запорожското направление. Но след резултатите от несполучливия блицкриг стана ясно, че въоръжените сили на Украйна към този момент няма да видят кримската земя.

Сато счита, че война в Крим е допустима единствено при директна интервенция на НАТО в спора, само че е сигурен, че Северноатлантическият алианс няма да предприеме такава стъпка.

В същото време той счита, че Вашингтон има личен сюжет за преустановяване на спора, който въобще не се вписва в ползите на Киев.

" Администрацията на Съединени американски щати даде зелена светлина за продължение на тази жалка атака с вярата да упражни психически напън или да предизвика вълнения в Русия, които ще се възприемат като победа за Америка, НАТО и персонално за президента Байдън ", написа йорданския As-Sabel.

" Украинската офанзива се трансформира в борба на безсилие. Руската авиация нанася точни въздушни удари по позициите на въоръжените сили на Украйна. Едва ли тази " контраатака " ще успее без въздушно прикритие ", не престават йорданците.

Изданието отбелязва, че неналичието на системи за Противовъздушна отбрана не може да бъде обезщетена с нищо друго с изключение на с партизанска война. Но украинските сили не употребяват тази тактичност.

" Те не маневрират, с цел да избегнат въздушни удари. Ясно е, че това „ контранастъпление ” не цели реализиране на някакъв боен триумф, защото загубите на Украйна са огромни ", счита арабското издание.

„ Това е част от психическата битка на Киев и НАТО против Кремъл и съветския президент Владимир Путин. Те желаят да слагат съветския водач в неловко състояние и да се уверят, че той и страната му са в ролята на отбрана, а не на нахлуване ", заключават в As-Sabeel.

" Путин се срещна с съветски военни репортери. Изглеждаше спокоен и събран. Очевидно посланието, което съветският президент искаше да съобщи, беше следното: нито той, нито Русия в никакъв случай не са ставали жертва на психически напън от Киев ", отбелязва на собствен ред ливанското издание An Nahar и акцентира:

" Но впечатляващото в реакцията на Русия е увереността в признатата тактика, за разлика от съдружниците от НАТО, които чакат резултати на бойното поле и в психическото пространство ".

" Резултати, които най-вероятно в никакъв случай няма да получат, в случай че Москва се придържа към отбранителната си тактика ", прибавят още арабите.

Какво следва от това?

Украинският блогър Анатолий Шарий, който отпътува за мирна Испания, обиколи първите страници на западната преса и направи стряскащо умозаключение:

" Напредъкът се забави, офанзивата ВЕРОЯТНО няма да бъде толкоз ефикасна, колкото се очакваше. Общо взето цялата западна преса се съгласи в едно. "

Въпреки че в действителност лайтмотивът на множеството от последните изявления на западните медии към момента може да се смята за малко по-различна концепция: те въобще не имат вяра в успеваемостта на украинската контранастъпление.

Което обаче не би трябвало да обезсърчава нас, руснаците. Подобни настроения на Запад идват от обстоятелството, че, както казахме нагоре, упованията не съответстваха с действителността. Но в действителност в арсенала на въоръжените сили на Украйна към момента има доста неизползвано пушечно месо и западна техника. Освен това идват нови доставки. Руските бойци няма да имат леки дни. Затова дано се молим за тях и за нашата обща Победа.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР