В четвъртък протестиращи срещу зеления сертификат от ресторантьорския и хотелиерския

...
В четвъртък протестиращи срещу зеления сертификат от ресторантьорския и хотелиерския
Коментари Харесай

К: България | Полицията и НАП разследват "Автомагистрали" АД, Кацаров даде Борисов на прокуратурата

В четвъртък протестиращи против зеления документ от ресторантьорския и хотелиерския бизнес блокираха центъра на столицата с искане за оставка на здравния министър. Те се оплакват, че поради зеления документ оборотите на заведенията им е понижен с 80%. С болшинството на ГЕРБ синята зона за паркиране в София беше увеличена доста от 1 декември. Сблъсъкът на деня беше сред здравния министър Стойчо Кацаров и някогашния министър председател Бойко Борисов. Първият даде вторият на прокурор поради погрешни изказвания за ваксини с изминал период на валидност.Кои са водещите международни вести през днешния ден може да прочетете. Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Най-важното от деня Полицията и Национална агенция за приходите ревизират държавната компания-касичка " Автомагистрали " АД

Служителите на Националната полиция и Националната организация за приходите ревизират " Автомагистрали " АД, заяви Министерство на вътрешните работи. " Във връзка с инспекцията за строителството на Автомагистрала " Хемус " се изземват документи, следва да бъдат разпитани очевидци, " се споделя в известието. Вчера екип на полицията снима с дрон част от трасето на автомагистралата. Целта на инспекцията е била да документира осъществената активност по строителството на автомагистралата, защото с идването на служебното държавно управление стана ясно, че последният кабинет на Борисов е превел предплатено съвсем 2 милиарда лева На сдружението за действия, множеството от които още не са почнали, а част от трасето още даже не е проектирано. Сумите пък са раздадени към частни подизпълнители без съревнование и макар че е неразрешено по закон.

Ден по-рано вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че притежател на компания за строителство на пътища е превел от началото на годината 21 млн. лв. в Обединените арабски емирства, като единственото, което уточни е, че чиновниците на компанията му са измежду протестиращите пътищари преди две седмици пред Министерски съвет.
Утре ще бъде огласена информация за следствието с присъединяване на министрите Бойко Рашков и Виолета Комитова, шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов и заместник-директора на ГДНП старши комисар Атанас Илков, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Още от деня Здравният министър даде на прокуратурата Борисов
Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров е сезирал прокуратурата за разпространението на подправена вест от някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. На 24 октомври някогашният министър председател сподели, че българите се имунизират с изминал период на валидност партиди от препарата " Пфайзер ". Годността обаче беше продължен публично от 6 на 9 месеца от Европейската организация по медикаментите. Предвид, че изказвавено е по време на изключително състояние, то може да се счита за опасност за националната сигурност, за което се носи наказателна отговорност, счита Кацаров

Окончателно: от 1 декември синята зона се уголемява, зелената стига до " Красна поляна "

Днес Столичният общински съвет одобри предлагането на ГЕРБ за разширение на местата в синята зона за сметка на обсега на зелената зона от 5195 на 7226. Единствено в региона сред площад " Руски монумент " и площад " Македония " зелената зона остава, по гледище на районния кмет на " Красно село " Росина Станиславова. Сега границите на новата синя зона стават: ул. " Евлоги и Христо Георгиеви " - бул. " Пенчо Славейков " - бул. " Прага " -бул. " Христо Ботев " - ул. " Позитано " -ул. " Марко Балабанов-ул. " Добруджански край " - бул. " Тодор Александров " -ул. " Опълченска " -бул. " Сливница " - бул. " Данаил Николаев " -ул. " Милко Бичев ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Пазари 2 Политика 3 Технологии 1 Коментари и разбори 2 Компании 3 Икономика 1 Пазари 2 Технологии 3 Технологии
Работното време на синята зона се удължава с половин час и към този момент ще важи до 20 ч. от понеделник до събота. Освен това зелената зона се разраства с още 550 места в квартал " Зона Б-19 ", като по този начин на процедура платеното паркиране стига до регион " Красна поляна ". Режим " длъжностен абонамент " повече няма да е безвъзмезден, а институции ще могат да употребяват до пет паркоместа на един адрес. Въвежда се и опция за отделяне на паркоместа за товаро-разтоварителни действия в платените зони, които да се употребяват против пропуск и избрана такса. Повече за резултатите от предлагането вижте.
Галина Захарова остана единствената кандидатура за ръководител на Върховен касационен съд
Зам. председателката на Върховния касационен съд Галина Захарова остана единственият претендент в процедурата за избор на нов ръководител на Върховния касационен съд (ВКС). Последното съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет, на което можеха да се вършат номинации, беше в четвъртък, само че нови кандидатури не бяха издигнати. Захарова беше издигната с невиждана поддръжка от Пленума на Върховен касационен съд, на който 83 съдии гласоподаваха за нея от 84 присъстващи, като самата Захарова е единственият участник, който не е дал своя вот. Изслушването и гласуването за Захарова е планувано за 14 януари следващата година. Мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР