В частния сектор подходът винаги е бил по-различен от този

...
В частния сектор подходът винаги е бил по-различен от този
Коментари Харесай

Шефът на БАИ: Важни са не само инвестициите, но и хората

В частния бранш методът постоянно е бил по-различен от този в страната. Един от аспектите е кооперацията или колаборацията. То това на държавно равнище се прави мъчно, съобщи Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, на форума на " Стандарт " " Нов старт за младите. Образование, нововъведения, предприемачество ".

Той изясни на присъстващите младежи каква е активността на БАИ и по какъв начин могат да се възползват от опциите за вложителите, която дава тя.

Както и какви са главните цели на БАИ за привличането на вложители.

" Най-важно е да произвеждаме с добавена стойност ", безапелационен е Богданов.

Той сподели, че вложители не трябва да се притеглят с това, че у нас заплатите са ниски, тъй като тогава българите ще предпочетат да живеят в чужбина. " Аз имах опция да работя в чужбина, само че избрах да се върна. Виждам задачата на БАИ да притегля компании, които създават добавена стойност. Приоритизирахме целите на БАИ в 6 бранша - автомобилостроене, машиностроене, мехатроника и така нататък Това са значими браншове, които се развиват в целия свят. Много разчитаме на връзката сред бизнес и обучение ", сподели още шефът на БАИ.

Той даде образец с японска компания, която е отворила свое произвеждане в Сърбия, само че е направила развоен център в България, който ще е 29-ият за автомобилостроене у нас, уточни Богданов. По думите му, фирмите виждат потенциала на младите у нас, изпращат ги на образование и България, дават им опция за кариерно развитие.

Богданов уточни и по какъв начин се е развила автомобилната промишленост у нас през последните години.

" Автомобилната промишленост през 2009 година е била близо 1% от Брутният вътрешен продукт, а през днешния ден към този момент е 11% от Брутният вътрешен продукт със 70 000 заети. В тези компании младите ще намерят работата, която ще ги стимулира да останат в България ", уточни Богданов.

Но акцентира, че доста значимо е да се обърне огромно внимание на имиджа на България. Да се даде опция на младежите да се развиват в основни браншове. По тази причина са заложени два параметъра на маркетинговата тактика в БАИ - вложители и хора, които да се върнат у нас.

Ще има две мероприятия - в Съединени американски щати и Европа, с цел да се стимулират младежите да се върнат в България, сподели още Богданов.

Работи се и по това огромните производства да излязат от огромните регионални центрове, а те да останат място за развойна активност, защото в тях са съсредоточени повече експерти, добави още шефът на БАИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР