В част от това пространство, заключено между улиците Славянска и

...
В част от това пространство, заключено между улиците Славянска и
Коментари Харесай

К.У.П.Е.

В част от това пространство, заключено сред улиците " Славянска " и " 6 септември ", едно време беше пицарията " Дон Домат ", а много преди този момент - ресторант " Локомотив ", където съгласно свидетелства са се продавали най-вкусните кебапчета.

От месец в подземието на постройката на БДЖ се намира К.У.П.Е. Барът, най-кратко, е нощното продължение на К.Е.В.А. Собствениците им са едни и същи, разпознават се и по афинитета си към абревиатурите и вътрешните препратки. Клубът за естетическо образование на актьора към този момент е с задоволителна история зад себе си, само че какво стои зад К.У.П.Е.? Една опция е да е " Културно леговище, уместно за опити ". Друга е да е купето на влака на БДЖ-то. Или това на отпътувалия " Локомотив ". Мислете и вие - положителни хрумвания се одобряват.

Иначе К.У.П.Е. е различен бар, нощен клуб, дискотека, място за концерти, лайв осъществявания, анимации, прожекции, гостуващи диджеи, групи от Европа. Има електронна музика и метъл, и рап, и техно, доколкото въобще определянето на музикалните стилове към този момент работи. Световните трендове в нощната клубна просвета се наблюдават и по преценка на притежателите се следват положителните. Няма специфичен фокус или клатушкане по който и да било детайл от клубното прекарване, било храна или питиета: бирата не е крафт, храна в ранните часове - било суши или сладкиш - може да се появи, може и да няма. Идеята е К.У.П.Е да е повсеместен организъм, отдаден на първо място на задачата да основава паметни прекарвания.

Късно вечер, когато стартира животът на бара, на външната му врата дискретно светва логото му - мишките. Така де, намираме се в подземие въпреки всичко, а евентуално още веднъж има и някаква заигравка с котките като знак на К.Е.В.А. На влизане ви посреща неонова Мадона - тя знае, тя и прости.
Реклама
После идва ред на водата с цяла стена чешми като за водопой и с огледала, напомнящи прозорците на БДЖ. Те откриват огромната зала в промишлен жанр, към чиито носещи колони са разпределени трите бара, сцената дружно с към 200 седящи места. Ако не са ви задоволителни, зад тях има още една, по-малка зала. От тази точка до сутринта настава същината: да се изследват границите на заниманието и удоволствието.

Ясно е, че в К.У.П.Е. се ценят разнообразието, опитът и импровизацията, само че това върви редом с правила. Всички произтичат от логиката на здравия разсъдък и на гаранциите за непомрачено от нелепости време. Затова и тук ще се усещат добре единствено свободомислещите с добра клубна просвета.

К.У.П.Е. може да е премеждие за въображението. Намира се посред пластове и в пространството, и във времето. До края на 30-те години на XIX век в достолепната постройка на БДЖ се е помещавала една от първите банки на България - Земеделската. Някъде надолу още се крият лабиринтите и трезорът й. А историята помни по какъв начин към нея се е завъртал нормалният царски маршрут - от лечебницата (на мястото на К.Е.В.А.), през отбиването в някой от превъзходните кабинети от горната страна, до дворцовите палати.

" Славянска " 8 - вход в безистена
Реклама
Работно време: 22.30 - 6.00 ч.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР