В Бруней празнуваха сватбата на 36-годишната принцеса Фадзила цяла седмица.

...
В Бруней празнуваха сватбата на 36-годишната принцеса Фадзила цяла седмица.
Коментари Харесай

Празнуваха цяла седмица сватбата на султанската дъщеря в Бруней

В Бруней честваха сватбата на 36-годишната принцеса Фадзила цяла седмица. През това време булката смени няколко впечатляващи рокли, обичайни носии и бижута, написа Ladyzone.bg.

Принцеса Фадзила Любабул е 9-ото от 12-те деца на султана на Бруней и втората му брачна половинка Мариам Абдул Азис.

75-годишният милиардер Хасанал Болкиах е считан за един от най-богатите хора в света. Той е провел за щерка си едно в действителност грандиозно празненство.

Състоянието му се прави оценка на 20 милиарда $. Той също по този начин е министър-председател на страната си и заема редица други държавни постове. Качва се на престола през 1967 година и се дами за първата си брачна половинка, кралица Салех, през същата година. Двойката, която има шест деца, остава женена, макар че султанът по-късно се дами и развежда с две други дами. Сред тях е и майката на Фадзила - Мариам Абдул Азиз. Тя е някогашна стюардеса от брунейско-японско-шотландски генезис.

За избраника на принцесата не се знае доста. Това е Аванг Абдула Набил Махмуд Ал Хашеми. Един от локалните таблоиди го разказва като " хубав чужденец ".

Годежът на двойката беше разгласен в изказване на двореца на 31 декември.

Сватбените тържества започнаха на 16 януари с гала, на която султанът публично благословил влюбените. След това се е състояла религиозната част на брачната гала в джамията " Омар Али Саифудиен ". Младоженците са произнесли своите клетви пред група мъже, измежду които е бил и султанът, като представител на щерка си на сватбата.

Церемонията е била маркирана със салюти от 17 оръдия. Празненствата са траяли с гала в огромната позлатена зала на кралския замък.

В деня на сватбата булката е била придружавана и от брат си, 30-годишния принц Матин, който е звезда в обществените медии с над 2 милиона почитатели в Instagram. Именно той е направил сватбата на сестра си обществено притежание, споделяйки поредност от фотоси от тържеството.

По време на тържествата булката и младоженецът нормално се появяват в идентични бродирани брокатени тоалети. Младоженците са показали бели, червени и сиви ансамбли от луксозни блестящи материи.

Булката е носела обичайни забрадки, фини дантели и диадеми.

Принцеса Фадзила е учила в университета " Кингстън " в Лондон. Там се дипломира през 2008 година със степен по интернационалните науки. През 2015 година получава магистърска степен по бизнес администрация от Hult International Business School. Става известна като капитан на националния тим по нетбол и води Бруней в интернационалните надпревари.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР