В Берлин гори огромен пожар в отбранителното предприятие Diehl Metal

...
В Берлин гори огромен пожар в отбранителното предприятие Diehl Metal
Коментари Харесай

Руска диверсия в Германия? В Берлин гори заводът, произвеждащ свръхмодерните ПВО системи IRIS-T

В Берлин гори голям пожар в отбранителното дружество Diehl Metal Applications. Заводът принадлежи на компанията Diehl Defence, която се занимава с създаването на свръхмодерните системи за противовъздушна защита IRIS-T, които Германия доставя на войващата против съветската терористична страна Украйна. 
 
Според " Билд " пожарът е обхванал и четирите етажа на постройката, някои от тях към този момент са се срутили. На място работят 130 пожарникари. Пожарникарите са декларирали пред " Билд ", че в завода се съхраняват сярна киселина и меден цианид, което усилва заплахата от разразилия се пожар. Съществува риск от циановодородна киселина, която може да се издига във въздуха дружно с дима. Вятърът издухва отровния облак на север.
 

 
Пожарникарите посъветваха жителите да заобикалят региона към завода, да затварят прозорци и порти и да изключват климатиците. Ученици от околните учебни заведения бяха изпратени вкъщи. Близките магазини са затворени.
 
Отбелязва се, че все още няма информация за повода за пожара. Жертви обаче нямаше, всички хора съумяха сами да изоставен рисковата зона.
Diehl Metal Applications е благосъстоятелност на Diehl Defence, която се занимава с производството на системи за противовъздушна защита IRIS-T за Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР