В Белоградчик се проведе обществено обсъждане на концепцията за Интегрирани

...
В Белоградчик се проведе обществено обсъждане на концепцията за Интегрирани
Коментари Харесай

АПИ и община Белоградчик с обща концепция за развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност

В Белоградчик се организира публично разискване на концепцията за Интегрирани териториални вложения „ Развитие на резистентен туризъм и възстановяване на транспортната съгласуваност на западните околности на Северозападен район за обмисляне от равнище 2 “. Тя е създадена в партньорство сред Агенция „ Пътна инфраструктура “ и община Белоградчик и досега е минала сполучливо стадия на инспекция за административно сходство и допустимост, оповестяват от пресцентъра на пътната организация.

Срещата се провежда от Областния информативен център - Видин по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027. В нея участваха кметът на община Белоградчик Боян Минков, заместник-кметът Лозина Николова, кметът на община Чупрене Мария Тодорова и специалисти от АПИ.

Експертите от организацията показаха предложенията за главен ремонт на сектори от третокласната пътна мрежа в района, заложени в концепцията. С сполучливото им осъществяване ще се подобрят транспортните връзки сред обитаемоте места и изискванията за туризъм. Проектите плануват ремонт на близо 23 км републикански пътища на територията на община Белоградчик. Те са препоръчани за финансиране по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 и в случай че бъдат утвърдени със средства от европейските фондове ще бъдат ремонтирани близо 9 км от път III-1401 Вещица – Белоградчик, на територията на селата Вещица и Дъбравка и гр. Белоградчик, и към 9 км от път III-1102 Кладоруб – Салаш, които са в землищата на селата Вещица, Върба и Кладоруб. Ще бъдат доизградени и последните 5 км от път III-1102 в сектора от Салаш до границата с Република Сърбия.

Освен пътните планове, концепцията включва още облагородяване и социализиране на региона към пещера „ Магура “ и прохода „ Кадъ Боаз “. Тези планове ще се създават и извършват от община Белоградчик. Крайната цел е развиването на туризма и възстановяване на достъпа до културните забележителности на територията на региона.

Целта на проведения обществен спор е да се осведоми необятната общност за вероятните планове, които могат да се осъществят със средства от европейските структурни и капиталови фондове. Едно от основните условия за даване на европейско финансиране е приемането на необятна социална поддръжка на препоръчаните в концепцията планови хрумвания.



 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР