в Австралия, на име Беър, е помогнало да се открият

...
в Австралия, на име Беър, е помогнало да се открият
Коментари Харесай

Изоставено куче спаси повече от 100 коали и стана герой

в Австралия, на име Беър, е помогнало да се открият и спасят повече от 100 коали по време на горските пожари през 2019-2020 година.

Благородното животно е получило публична премия от Международния фонд за хуманно отношение към животните, оповестява The Good News Network.
 Коалите са застрашени от изгубване в идващите 30 години Коалите са застрашени от изгубване в идващите 30 години
Коалите живеят в евкалиптовите гори в Югоизточна и Източна Австралия. Нов отчет удостоверява, че заради загубата на местообитанието им...

Шестгодишният Беър, порода австралийско коли, е бил куче избавител, само че предходните му притежатели го дали в подслон, тъй като не можели повече да се оправят с неговата „ безгранична сила и буйна обич към игрите “.

Но точно с помощта на тези качества Беър бил взет в отряда избавителни кучета на университета в Съншайн Куост, Куинсланд, където го обучили да търси коали.

Именно нюхът и любовта към игрите му помогнали на Беър да стане незаместим участник в проучвателен планове и издирвателни интервенции по спасението на десетки животни.

Беър неуморно изследвал изгорелите шубраци и станал „ същински лъч на вяра “ за повече от 100 потърпевши. След приемането на премия Беър е получил от сътрудниците на университета „ още повече обич и взаимни игри ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР