В Аржентина спечели неонацистката крайна десница (. . .) Ние

...
В Аржентина спечели неонацистката крайна десница (. . .) Ние
Коментари Харесай

Мадуро: В Аржентина спечели неонацистката крайна десница

" В Аржентина завоюва неонацистката последна десница (...) Ние споделяме на аржентинците: вие направихте своя избор, само че ние няма да мълчим, защото идването на власт на десен екстремист с колониален план е ужасна опасност ", съобщи Мадуро по венецуелската държавна телевизия, представен от Българска телеграфна агенция.

Венецуелският президент, който е прочут с антиамериканската си изразителност, сподели, че Милей е човек, паднал " на колене пред северноамериканския империализъм ".

Мадуро упрекна новоизбрания аржентински президент, че има намерение да продължи традицията на диктатурите, открити през 70-те години на предишния век в Аржентина, Чили и Уругвай.

" Той желае да наложи на континента ултра-неолибералния план, който те назовават демократичен и който бе открит през 70-те години с държавните преврати на (Аугусто) Пиночет в Чили и на (Хорхе) Видела в Аржентина, както и с държавния прелом в Уругвай ", посочи Мадуро.

" Ние почитаме решението на аржентинския народ и просто призоваваме за размисъл върху появяването на крайнодесни огнища, които имат за цел да се наложат, с цел да колонизират отначало Латинска Америка и да наложат екстремистки модели. Във Венецуела това не се получи ", сподели още венецуелският президент.

Като крайнодесен либертарианец дефинира новоизбрания държавен глава на Аржентина и в. " Гардиън ".

Избирането на претендента, заречен да " отстрани " инфлацията и да употребява моторна резачка върху страната (за да ореже финансирането за администрацията - бел. ред.), насочва втората по величина стопанска система в Южна Америка към непредсказуемо и евентуално бурно бъдеще, съгласно изданието. След преброяването на повече от 99 % от гласовете имитиращият Мик Джагър ефирен артист, който постоянно е сравняван с Доналд Тръмп като политик, получи 55,69 % от гласовете против 44,3 % за левоцентристкия финансов министър Серхио Маса.

Милей даде обещание " фрапантни промени ", с цел да се оправи с " трагичната действителност " на Аржентина - растяща инфлация и ширеща се беднотия. Той насочи обръщение и към интернационалната общественост: " Аржентина ще се върне на мястото си в света, което въобще не трябваше да губи. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР