В Анкара се провежда световното младежко първенство по бейзбол-5 (WBSC

...
В Анкара се провежда световното младежко първенство по бейзбол-5 (WBSC
Коментари Харесай

За първи път: България има съдия на младежкото световно по бейзбол-5

В Анкара се организира международното младежко състезание по бейзбол-5 (WBSC Youth Baseball5 World Cup). В него вземат участие 96 играчи от 12 страни от всички пет континента, заяви.

Програмата включва общо 50 мача, които ще се изиграят за пет дни. Първият кръг е разграничен на две групи, като група " А " включва Китай, Куба, Малайзия, Тунис, Турция и Замбия, до момента в който група " B " включва Австралия, Франция, Гана, Корея, Мексико и Китайско Тайпе. След това първите три тима от всяка група ще преминат към суперкръга, преди първите четири тима да бъдат избрани за плейоф за медалите.

Всички мачове от WBSC Youth Baseball5 World Cup ще бъдат предавани онлайн на GameTime онлайн стрийминг на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC), както и в формалния YouTube канал на конфедерацията WBSC`s official YouTube channel.

Президентът на Световната конфедерация WBSC Рикардо Фракари похвали домакините за отличните условия и изрази вълнението си от бъдещето на бързо разрастващата се дисциплинираност бейзбол-5. " Започнахме бейзбол-5 през 2017 година и в този момент, когато спортът е действителност и бъдещето е чудесно, като един от спортовете, които са включени в програмата на Младежките олимпийски игри в Дакар през 2026 година ", съобщи той.

Официален посетител на откриването беше Юрий Алкалай, дълготраен президент на Българската федерация по софтбол и след това на обединената федерация и вицепрезидент на Европейската конфедерация WBSC Europe и ръководител на Комисията за бейзбол-5.



Ивана Динева, състезателка на тима по софтбол „ Академик “ и националния тим и юношески дипломат от младежките олимпийски игри Буенос Айрес 2018 е арбитър на международното състезание. Ивана е член на Техническия комитет бейзбол-5 към WBSC Europe.

Бейзбол-5 се развива като юношески спорт практикуван в градски условия, каквато е наклонността налагана от МОК за развиването и популяризирането на спорта измежду младите.

Бейзбол-5 е включен и в програмата на годишния Национален юношески олимпийски фестивал, провеждат от Българския олимпийски комитет в Албена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР