В американския щат Вашингтон 8-годишно момиченце беше нападнато от пума,

...
В американския щат Вашингтон 8-годишно момиченце беше нападнато от пума,
Коментари Харесай

Майка спаси с вик 8-годишната си дъщеря от нападение на пума

В американския щат Вашингтон 8-годишно момиченце беше нападнато от дива котка, до момента в който то и фамилията му бяха на отмора в Олимпийския народен парк. Майката незабавно се притекла да помогне на детето, тя почнала да крещи мощно, изплашила звяра с виковете си и най-после го прогонила.  

Служители на парка споделиха, че нападението е станало към 18:30 ч. в събота в региона на езерото Анджелис. Момичето било на къмпинг със фамилията си, когато било нападнато от дива котка, пише FOX News. Според управляващите майката на момичето е изкрещяла на пумата и тя е напуснала региона.

Служителите на парка неотложно реагирали на нападението и оказали помощ на момичето, което получило единствено леки пострадвания. Семейството е ескортирано назад до пътеката, а детето е откарано в болница за обзор.

„ Поради изключителния темперамент на този случай затваряме региона на езерото Анджелис и няколко пътеки наоколо. Като защитна мярка пътеката на езерото Анджелис, пътеката Хедър Парк, пътеката Switchback и цялата пътека Clahhane Ridge са затворени краткотрайно ", сподели биологът по дивата природаТом Кей.

Органите на реда в парка и експерти по дивата природа бяха изпратени до езерото Анджелис, с цел да преследват и убият пумата. Служителите ще създадат аутопсия и ще открият дали могат да открият повода за нахлуване на дивото животно, защото сходни случаи са доста редки.

Олимпийският народен парк се смята за територия на пумата, тъй че посетителите се поучават да не пътуват сами, да държат домашните любимци настрани и децата да не се виждат.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР