В 3 престъпления е обвинен бившият главен архитект на община

...
В 3 престъпления е обвинен бившият главен архитект на община
Коментари Харесай

Обвиниха бившия главен архитект на Кърджали за поискан подкуп от 50 бона

В 3 закононарушения е упрекнат някогашният основен проектант на община Кърджали Делин Запартов. Той беше арестуван в средата на август 2022 година за искане на рушвет. Според публикуваната тогава информация общинският служител е изискал 50 000 евро рушвет, с цел да издаде позволение за градеж.

" Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали за разглеждане обвинителен акт против длъжностно лице за осъществени от него в интервала от месец януари 2019 година до февруари 2022 година в Кърджали три закононарушения ", оповестиха от пресцентъра Апелативна прокуратура - Пловдив.

Обвиненията са за поискани и получени блага – парични суми, които не му се следват, с цел да извърши дейности по работа в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние. Според държавното обвиняване едно от закононарушенията е осъществено и посредством изнудване, чрез корист със служебното му състояние.

Освен някогашният общински служител на съд е предаден и различен кърджалиец, който е работил като помощник при осъществяване на едно от закононарушенията.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание от Окръжен съд-Кърджали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР