В 17 области у нас има предупреждения заради минусовите температури.

...
В 17 области у нас има предупреждения заради минусовите температури.
Коментари Харесай

Минус 14° в Кнежа, а в "Пирогов" само в началото на деня са приети 50 души, паднали на леда

В 17 области у нас има предизвестия поради минусовите температури. Най-студено през днешния ден е било в Кнежа, където се разсъниха с цели минус 14 градуса. Това е мястото, където всекидневно температурите в страната са най-ниски.

В столицата беше да пъти по-топло - в случай че могат минус 7 градуса да се дефинират като топло време.

Вместо утринна гимнастика, на мнозина се постанова да ринат сняг и да стават по-рано, с цел да размразяват колите си

Жълт код важи за цяла Северна България без Видин, а на Запад -  за София град и област, Кюстендил и Перник. Хората на тези места би трябвало да чакат негативни температури през целия ден през днешния ден. А по-морето се чака мощен вятър.

И на следващия ден сутринта ще има места със стойности много под нулата, студено ще остане като цяло до края на седмицата, по този начин и ледът по настилките ще се задържи.

Междувременно десетки са признати в " Пирогов ", откакто са потърпевши по заледените улици.

Само за първите часове на деня 50 души със счупвания и навяхвания в региона на китката и глезена са постъпили в лечебното заведение, разясниха пред bTV от най-голямата незабавна болница у нас.

Тази заран Розалина е излязла за работа по-рано поради заледяванията.

Температурите ще продължат да се намаляват и следобяд на всички места ще са негативни

„ Не се върви, не се върви. Аз съм от „ Бояна “, ставам в 5:40 часа - колкото да, колкото да стигам, не се върви грам “, споделя тя.

Слизането по стълбите на подлеза на бул. „ България “ и улица „ Т. Каблешков “ би трябвало да е с изключително внимание, защото стълбите са заледени и недобре почистени.

В центъра на столицата - на множеството места ледът към този момент е отстранен.

Задълженията на общината са да почистят пред учебни заведения, детски градини, болнични заведения. И други публични места. Това ще продължи и в днешния ден.

Според наредбата на Столичния инспекторат притежателите и ползвателите на частни парцели сами би трябвало да провеждат почистването на прилежащите територии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР