В 10:15 часа президентът Румен Радев прие представители на втората

...
В 10:15 часа президентът Румен Радев прие представители на втората
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС при президента: Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция

В 10:15 часа президентът Румен Радев одобри представители на втората политическа мощ в 47-ото Народно събрание - ГЕРБ-СДС на съвещания за сформиране на държавно управление.

" Вижданията ви за активността на новия парламент и за характера на ръководство е значима. Ви несъмнено сте партия с богат опит и аз имам вяра, че на този опит би трябвало да подхожда и избрана политическа мъдрост. Вярвам, че също по този начин разбирате, че след изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с нея ", съобщи Радев.

Както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин ще бъда сериозен и към всяко друго, акцентира Радев.

" Тук сме да заявим нашата позиция като съпротива на очертаващото се ляво-либерално ръководство. Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година най-силно по-отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората в 47-ото Народно събрание. Заради тези 600 000 жители, които ни дадоха доверие, подсигуряваме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима съпротива ", съобщи Десислава Атанасова.

За да има положително ръководство, е належащо да има мощна и можеща съпротива, добави тя. Вашият оптимизъм не съответствува с нашата оценка на служебното държавно управление, тъй като, съгласно нас, то не съумя да отговори на упованията на българските жители във връзка с няколко рецесии, сподели още Атанасова.

" Обществото ни е прекомерно разграничено и смятам, че през тази една година и служебното държавно управление, и президентската институция постави старания да го раздели в допълнение. Надявам се, господин президент, с началото на новия ви мандат, стилът на ръководство да е различен ", сподели още тя.

Атанасова разгласи, че през днешния ден е имало полиция в редакцията на в. " Труд ", а публицистите са били възпрепятствани да отидат да наботното си място. Призова прикани президента да назначи инспекция по случая.

В 11.30 ч. са третите съвещания с представители на Движение за права и свободи, а в 14.00 ч. президентът ще се срещне с Българска социалистическа партия.

Първи на съвещания бяха " Продължаваме промяната ", които обявиха, че на договарянията сред партиите е изработен съдружен документ, който е приключен нощес в среднощ и е изпратен до всички бъдещи сътрудници. На излизане от президентството Кирил Петков разгласи, че в новата конструкция на Министерския съвет ще има четирима вицепремиери, както и две нови министерства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР