Уязвими видове морски бозайници, многобройни видове охлюви и вид карибски

...
Уязвими видове морски бозайници, многобройни видове охлюви и вид карибски
Коментари Харесай

Голям морски бозайник е застрашен от изчезване

Уязвими типове морски бозайници, многочислени типове охлюви и тип карибски корали са застрашени от изгубване, сподели интернационална природозащитна организация в петък, заяви АП.
Прочетете още
Международният съюз за отбрана на природата разгласи обновените си данни по време на конференцията на Организация на обединените нации за биоразнообразието (КОП15) в Монреал.

Организацията употребява своя Червен лист за категоризиране на животни, които се приближават до изгубване.

Тази година съюзът бие паника за дюгона. Това е огромен морски бозайник, който живее от източните крайбрежия на Африка до западната част на Тихия океан, написа Българска телеграфна агенция.

Дюгонът е уязвим в целия си ареал. Сега популацията в Източна Африка влиза в Червения лист като застрашена. Основната опасност пред животните от този тип са конфликтът с риболовните кораби и рибарските мрежи.

Коралите Dendrogyra cylindrus също към този момент не са уязвими, а застрашени. Те са застрашени от загуба на тъкани и понижаване на популацията с повече от 80 %. Почти половината корали в Атлантическия океан са изложени на риск поради световното стопляне.

Незаконният улов пък е най-голямата опасност за морските охлюви. 20 от 54 типа са застрашени от изгубване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР