Уязвим млад мъж, който се е събрал със своето семейство

...
Уязвим млад мъж, който се е събрал със своето семейство
Коментари Харесай

Бит като животно: Уязвим млад бежанец изпадна в ужас, след като на Острова му казаха, че трябва да го върнат в България!

Уязвим млад мъж, който се е събрал със своето семейство в Кардиф, четири години откакто е избягъл от Алепо, Сирия, се притеснява, че ще бъде върнат в България, през където е минал в началото като преселник, споделя " Гардиън ".

Вътрешното министерство на Англия е предизвестило младежа, че е минал незаконно границата и по тази причина би трябвало да бъде върнат в нашата страна. 20-годишният Мохамед Мирзо споделя пред английското издание, че в България е бил унизен и психичекси, и физически и че се притеснява за своята сигурност, в случай че се върне там.

Мирзо е бил на 16, когато е бил разграничен от своето семейство, и споделя: " Умирам от боязън, че ще бъда върнат в България. Там се отнасяха с мен като с животно и не знам какво ще се случи с мен. Хората там ненавиждат всички бежанци. Може и да умра ".

Той споделя, че е бил излъган от трафиканти и обичай от служители на реда, когато бил открит в гора край границата. След като минал границата с Германия, бил обичай от неонацисти. Във Англия стигнал с помощта на двойка наркомани, които го скрили в багажника на автомобил.

Около 10 хиляди души са се подписали в петиция, която да спре депортацията му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР