Уволниха служителя на БГ ТОЛ, който обижда молдовски шофьор на

...
Уволниха служителя на БГ ТОЛ, който обижда молдовски шофьор на
Коментари Харесай

Уволненият служител на БГ ТОЛ, обиждал чужденец, действал в състояние на умора и афект

Уволниха служителя на БГ ТОЛ, който наскърбява молдовски водач на " Дунав мост ". Видеото със абсурда беше публикувано предходната седмица. Новината за дисциплинарното наказване заяви районният министър Гроздан Караджов. Извършена инспекция открила, че няма данни чиновници на ТОЛ ръководството да са желали кешови заплащания и по този метод да са отклонявани пари от държавния бюджет.



От районното министерство оповестиха, че този случай е от 22 октомври. Три дни по-късно молдовският водач, към който са били ориентирани репликите, подал тъжба. На 1 ноември от АПИ поискали писмени пояснения на чиновниците, били на промяна. Обяснение дал и служителят, отправил грубите реплики.

" Служителят изяснява, че е зародил спор, в който са се разгорещили пристрастеностите и меко казано заради това, че е било в края на промяната, бил изтощен, обиден и го е направил по прочувствени аргументи, за което надълбоко съжалява - това е написал и подписано от него ", уточни Гроздан Караджов, министър на районното развиване.

Първоначално разногласието зародил на гише на митническото бюро, където било открито, че молдовецът дължи санкция от 36 евро за шофиране без винетка. Служителите там потърсили подпомагане от колетите си от БГ ТОЛ, които да му обяснят за какво и какво дължи. Министър Караджов съобщи, че не се удостоверява съмнението, че чиновници на ТОЛ ръководството са желали кешови заплащания.

" Няма в този отчет данни за това пари от централния бюджет да са отклонявани към джобове от какъвто и да било темперамент. Платено е в кеш, само че е платено на гишето на митници, което е наш съконтрагент ", добави министър Караджов.

Законът дава два месеца период на АПИ за привършване на инспекции от този вид. Според районния министър обаче администрацията би трябвало да работи по-бързо, " изключително при толкоз явни нарушавания ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР